Мед Атлант

У центрі соціально-психологічної реабілітації дітей відкрили комп’ютерну лабораторію. ФОТО

Комп’ютерну лабораторію відкрили сьогодні в Івано-Франківському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Навчальний клас закладу обладнали ІТ кластер спільно з ІТ-компанією N-iX.
Необхідну суму для облаштування 30 робочих місць у комп’ютерній лабораторії вдалося зібрати під час благодійних зустрічей для розвитку місцевої ІТ спільноти. Окрім обміну знаннями та нетворкінгу, проведення зустрічей мало благодійну складову – зібрати 100 тисяч гривень. Щоби потрапити на зустріч, ІТ-фахівці донатили певну суму, а компанія N-iX вирішила ці кошти подвоїти для облаштування комп’ютерної лабораторії. І завдяки зібраності та згуртованості місцевої ІТ спільноти вдалося досягти поставленої цілі.
«Компанія ці кошти подвоїла, ми закупили меблі, комп’ютери, як ноутбуки, так і настільні моделі. І таким чином це вдалось реалізувати. Збір розпочали в грудні і от зараз завершили. Діти будуть навчатись на базі цього навчального закладу, де вони перебувають, а вчителі матимуть змогу використовувати це обладнання для освітніх цілей. Комп’ютерна галузь, як ми знаємо, сьогодні є надзвичайно ключовою, тому я прихильник того, щоби діти мали змогу користуватися комп’ютером з доволі юного віку для того, щоби себе краще реалізувати в майбутньому», – розповідає директор з галузевих питань компанії N-iX Святослав Кавецький.
Проблеми дітей, каже, виконавча директорка Івано-Франківського ІТ-кластера Ірина Дарвай, завжди на часі, не дивлячись на те, що зараз відбувається у країні. А діти, які позбавлені батьківського піклування особливо потребують підтримки.
Наразі, за словами директора центру, тут перебуває 27 діток, а тому 30 облаштованих робочих місць у лабораторії повністю покриває потреби дітей. Тепер кожна дитина матиме індивідуальне місце роботи з доступом до інтернету.
Руслан Маріцінків зазначив, наразі у Івано-Франківську є понад 120 дітей, позбавлених батьківського піклування. А тому закликав тих, хто має змогу та небайдуже серце, допомогти таким малюкам.
«Ми дуже вдячні ІТ-кластеру і ІТ-компаніям, які окрім своєї основної діяльності, вони ще є відповідально соціальним бізнесом у цей непростий час. А ще я хочу звернутись до іванофранківців, на жаль, кількість дітей, яких потрібно усиновлювати, яких потрібно усиновлювати чи створювати прийомні сім’ї, зростає. Тому я закликаю, хто має можливості, все-таки усиновлювати дітей та створювати прийомні сім’ї. Це для нас дуже важливо в контексті війні. В контексті того, що зараз дуже багато поламаних життів. Дуже важливо, щоб ці дітки отримали свої родини, щоби мали свою сім’ю», – зазначив під час відкриття комп’ютерної лабораторії Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...