Мед Атлант

Релокейт IT воєнного часу: популярні країни та нетипові маршрути

З початку війни IT-сектор  адаптувався до роботи за нових умов завдяки реалізації антикризових планів, які було створено для підтримки безпеки працівників та безперервності бізнесу. Одним із основних питань була релокація робочого простору та фахівців. 

Стратегія проти кризи 

У передвоєнний час та на початку війни українські IT-компанії опрацьовували  антикризові плани. Основними питаннями були: відкриття офісів за кордоном, релокація працівників, розміщення продуктів за межами країни.

Про успішне вирішення цих завдань говорять дані дослідження Ukraine IT Association – 34,3% компаніям вдалося успішно відновити роботу у воєнний час, понад 60% працюють стабільно. IT-індустрія відкриває нові офіси, розвиває відносини з зарубіжними клієнтами, наймає нових працівників і поповнює бюджет країни податками та валютними надходженнями.

Розширення локації

Майже 17% компаній провели релокацію за кордон для безпеки працівників та безперервності робочих процесів. У минулому році найпопулярнішими були Польща, Німеччина, Болгарія, Румунія, Молдова, Чехія, Іспанія, Португалія, США, Канада.

З’явилися також незвичні напрямки. Серед країн, куди перемістився центр IT-виробництва, стали Бразилія, Чилі, Колумбія, Індія, Мексика. Тут тех-галузь відкриває філії або вкладає кошти у розробки продуктів від замовників із цих країн. 

На роботу в шортах

У Середземному морі, на островах, розташована Мальта — європейська країна з теплим кліматом. Тут позаминулого року відкрила офіс IT-студія 

UA1 Lviv Games, яка працює над сюжетними комп’ютерними іграми та автоматами для онлайн-казино. Український офіс компанії розташований у Львові. Від початку війни UA1 Lviv Games запропонувала працівникам релокуаатися на Мальту. Пропозицією скористалися понад двадцять спеціалістів, які виїхали до острова разом із сім’ями. Студія допомагала з переміщенням.

Мальта доволі тепла країна. Літо спекотне та сухе, зима м’яка. Не дивно, що на роботу можна ходити в шортах, що і роблять співробітники студії. Щодо переваг роботи на Мальті можна виділити невисокі податки, красиві краєвиди та можливість спілкуватися англійською мовою. До середини двадцятого століття Мальта була колонією Великої Британії, і тут використовують мальтійську та англійську офіційні мови. Мальтійський офіс студії розташований у місті Сліма. 

Вакансії: ринок відкрито 

UA1 Lviv Games набирає спеціалістів з дизайну та геймплею до студії у Львові та на Мальті. З переліком вакансій можна ознайомитися на сайті Ua1. Компанія прагне створювати найкращі ігри з цікавим сюжетом і запрошує долучитися до співпраці талановитих фахівців. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...