Мед Атлант

Поліцейські Івано-Франківщини проводять уроки із ліцеїстами

Напередодні, ювенальні поліцейські Коломийщини поспілкувалися з учнями старших та молодших класів Струпківського ліцею, Отинійської селищної ради. Увагу правоохоронці зосередили на актуальних проблемах сьогодення, надали молоді корисні поради щодо безпечної поведінки та відповіли на всі запитання присутніх.

Поліцейські переконані, що саме від молоді залежить наше майбутнє, тому навіть під час війни не перестають підвищувати рівень обізнаності серед учнів і продовжують спілкувались.
Ювенали розповіли ліцеїстам про поширені порушення Правил дорожнього руху, які допускають діти, та можливі наслідки таких порушень. Через відключення світла та частіші випадки травмування пішоходів, згадали правила дорожнього руху у темну пору доби та необхідність носіння світловідбиваючих елементів (флікерів).
Також нагадали дітям про потенційну небезпеку в мережі Інтернет: кібербулінг, суїцидальні групи, інтернет-шахрайства тощо. Поліцейські застерегли школярів від розповсюдження персональних даних та фотографій, і застерігли, що такою інформацією можуть скористатися шахраї. Аферисти, використовуючи фейкові акаунти, входять у довіру неповнолітніх та отримують особисту інформацію, зокрема, щодо місця навчання та проживання, банківських рахунків батьків, способу життя родини тощо. В результаті дитина може стати об’єктом скоєння злочину. Не менш небезпечними є інтернет-спільноти, які пропагують насильство та суїцидальну поведінку.
Обговорили актуальну тему домашнього насильства та булінгу в молодіжному середовищі. Ювенали пояснили слухачам, які бувають види насильства, куди звертатися за допомогою у разі виявлення таких фактів і як протидіяти йому.
Виділили час і на обговорення правил поведінки з вибухонебезпечними предметами, адже через війну яка триває, ймовірність натрапити на них висока.
Наприкінці зустрічі поліцейські нагадали, як діяти у разі небезпеки та куди звертатися за допомогою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...