Мед Атлант

У Франківську на 17-тій хвилині після інфаркту реанімували жінку

Відділення екстренної невідкладної медичної допомоги ІФ ЦМКЛ займає одне з найкращих місць серед закладів охорони здоров’я в Україні, які надавали медичну допомогу коронавірусним хворим.

Якщо від початку створення відділення приймало виключно хворих з ускладненнями від коронавірусу, то зараз сюди поступають і загальні пацієнти з невідкладними станами. Поступлення , звісно, розділене, оскільки маємо окремий  кабінет для огляду  пацієнтів з підозрою на інфекційні захворювання. 

Завідувачка Відділення екстренної невідкладної медичної допомоги ЦМКЛ Іванна Дидик поділилась історіями порятунку пацієнтів, які перебували на межі життя і смерті:

  Жінка, яка мала стан клінічної смерті. У неї стався інфаркт на фоні коронавірсу. Жінці 42 роки. Їй проводили серцево-легеневу реанімацію. На 17 хвилині реанімували та успішно перевели у відділення інтервенційної кардіології , де їй встановили коронарний стент. Зараз з жінкою все добре.

  93-річна літня жінка мала двобічну пневмонію через ковід, з неодноразовими пневмотораксами. Мала супутню патологію – цукровий дібет, ішемічгу хворобу серця. В результаті лікарям вдалось її врятувати і пацієнтку виписали. Жінка успішно переведена на реабілітацію.

  Ще один випадок – жінка, яка 2 місяці знаходилась  на неінвазивній ШВЛ ( так звана , CPAP-терапія ). В анамнезі два онко-захворювання. Пацієнтка з надмірною масою тіла, гіпертонією. Її також вдалось лікарям  врятувати.

В нас що не пацієнт – то унікальний приклад порятунку. Цих історій є дуже багато і вони трапляються щодня. З деякими колишніми пацієнтами ми і досі дружимо, особливо з тими, які були в критичних станах і яких вдалось врятувати, – каже Іванна Дидик.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...