Мед Атлант

У Франківську відбувся Чин єпископської хіротонії владики-помічника Миколи Семенишина

Сьогодні, 15 лютого, у свято Стрітення Господнього відбувся Чин єпископської хіротонії владики-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Миколи Семенишина Очолив моління в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Сьогодні ми всі духовно радіємо цій важливій події на Прикарпатті. Нехай Всещедрий Господь дарує нашому Владиці багато здоров’я, небесних благодатей, душевних і тілесних сил. Молитовним заступництвом Цариці Небесної нехай береже Господь у здоров’ї на многії і благії літа. Сьогодні ми у спільній молитві просимо милосердного Господа, щоб Він дарував Преосвященству ще більше сил, наснаги та мудрості нести архіпастирський хрест. Нехай Всемилостивий Господь подарує Свою всесильну допомогу на нелегкому і відповідальному шляху на благо Української греко-католицької церкви, – каже голова ІФ ОВА Світлана Онищук.

Предстоятель УГКЦ та Апостольський Нунцій в Україні – Архієпископ Вісвальдас Кульбокас у супроводі чисельно зібраних Єпископів зі Сходу, Заходу, Півдня та Півночі України, зокрема, Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина та Владики Богдана Дзюраха, апостольського екзарха у Німеччині та країнах Скандинавії, а також Єпископів-номінатів Миколи Семенишина та Андрія Хімʼяка урочистою ходою підійшли до порогу Архікатедрального собору, де їх урочисто зустріли молодь, представники духовенства та влади, повідомляє Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Найпершими високоповажних гостей вітали учні Католицького ліцею св. Василія Великого.

Після цього з привітальним словом звернувся настоятель Архікатедрального собору о. Юрій Новіцький:

Ваше Блаженство, Ваша Ексцеленціє, Преосвященніші Владики, у цей святковий день Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа вітаємо Вас у нашому Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового. Але нині у нас є подвійне свято, тому що ми відпускаємо нашого отця Миколу, а невдовзі наші очі побачать Архієрея Миколая. Тому просимо Вас очолити Божественну Літургію й уділити нам Ваше Патріарше благословення, здійснити Чин архієрейської хіротонії нашого Владики Миколи.

Відтак слово мала Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації:

Ваше Блаженство, Ваша Ексцеленціє, Високопреосвященніші Владики, прикарпатська земля радо і щиро вітає Вас. Дякуємо за Вашу молитву, відчуваючи Вашу архіпастирську любов. Прикарпаття безмежно любить Вас. І до кожної зустрічі ми по-особливому готуємося, з трепетом чекаючи кожної зустрічі з Вами.

«Ваше Блаженство, Ваша Ексцеленціє, від імені Івано-Франківської обласної ради, вищого представницького органу влади Прикарпаття, щиро вітаю Вас. Бажаю Вам результативного та приємного перебування на нашій Господом береженій прикарпатській землі», — звернувся Олександр Сич, голова Івано-Франківської обласної ради.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, своєю чергою сказав:

Хочу сьогодні привітати Вас у місті Івано-Франківську, подякувати, що Ви сьогодні є тут із нами. Дякуємо за молитву за Україну і віримо у нашу перемогу.

Опісля урочистих привітань Блаженніший Святослав разом з Архієпископом Вісвальдасом Кульбокасом та єпископами УГКЦ ввійшли до Архікатедрального собору, де зараз триває Божественна Літургія із Чином архієрейської хіротонії Владики-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Миколи Семенишина.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...