Мед Атлант

Рада музеїв Німеччини оголосила бойкот російським музейникам

Німецький національний комітет закликає відсторонити представників росії від усіх міжнародних організацій і більше не допускати російських делегацій або членів на заходи, а також виключити ICOM russia зі світової асоціації.

Представники Німеччини заявили, що відтепер не братимуть участь у заходах, на яких будуть присутні представники ICOM росії або російські музейники.

Систематичне пограбування українських музеїв, яке, згідно з наявною інформацією, підтримується російськими музейниками та є прикладом порушення етичних норм, більше не повинно залишатися поза увагою. Репортажі та світлини з українських музеїв говорять зрозумілою мовою, — йдеться у повідомленні на сайті німецького ICOM.

ICOM уклали надзвичайний Червоний список культурних цінностей України, які знаходяться під загрозою у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням.

Документ має посприяти припиненню незаконної торгівлі награбованими та вкраденими предметами культурної спадщини України.

ICOM тоді закликав музеї, аукціонні доми, артдилерів та колекціонерів не купувати предмети, схожі на ті, що представлені в Червоному списку, без ретельного дослідження їх походження та відповідної юридичної документації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...