Мед Атлант

В горах травмувались троє туристів з Дніпропетровщини

Вчора, 20 лютого, о 21:05 до рятувальників Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області, поступило повідомлення від групи туристів, у складі 8 чоловік, усі жителі Дніпропетровської області, які повідомили про те, що вони потребують допомоги рятувальників.

Як з’ясувалось, під час мандрівки Чорногірським хребтом, в районі гори Шпиці, що на території села Бистрець Верховинського району, через ускладнення погодних умов, про що до речі, рятувальники неодноразово попереджали, туристи зупинились для ночівлі в притулку, поблизу полонини Гаджина Нижня. Під час мандрівки деякі особи з групи травмувались, тому їм необхідна допомога гірських рятувальників.
21 лютого вранці рятувальники пошуково-рятувального відділення смт. Верховина прибули до туристів, 5 осіб знаходились у задовільному стані, а 3 особи – травмовані. Рятувальники надали потерпілим першу до медичну допомогу, супроводили усіх разом до села Бистрець Верховинського району. Після чого травмованих туристів було передано медичним працівникам.
Рятувальники Прикарпаття вкотре наголошують не нехтувати штормовими попередженнями і не вирушати в гори у період ускладнення погодних умов.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...