Мед Атлант

У Франківську подружжя з Києва шиє етноодяг та флісові куртки для військових. ВІДЕО

Олександр та Яна Ткачуки у січні 2023 року облаштували в Івано-Франківську цех, в якому шиють традиційні українські сорочки та сукні.

Нещодавно подружжя взялося допомагати й українським військовим — шиє теплий одяг, йдеться в сюжеті Суспільного.

Олександр Ткачук — колишній контррозвідник і фахівець з кібербезпеки. З 2014 року він викривав агентів російських спецслужб. За його плечима — робота в зоні Операції об’єднаних сил. Останні роки чоловік працював в IT-компанії у Києві, а його дружина Яна — вебдизайнером. У шлюбі вони вже 11 років.

Після початку повномасштабної війни, пригадують, допомагали бійцям та возили гуманітарну допомогу. Згодом переїхали до Івано-Франківська, щоб започаткувати нову справу та підтримати українську культуру.

“До моменту відкриття нашого виробничого цеху ані я, ані дружина не мали практики із пошиття будь-якого одягу. Тому це — досить новий, але разом з тим цікавий досвід”, — каже Олександр Ткачук.

Нещодавно подружжя взялося допомагати українській армії. Вони шиють для бійців флісові куртки. Згодом хочуть створити ще й серію військового одягу.

“Ми закупили рулон тканини, повністю його розкроїли, зшили. Він відправиться для нашої Нацгвардії. Це — приблизно 30 комплектів. Це те, що ми можемо робити швидко, якісно. Раніше ми постійно брали участь у зборах на автомобілі, квадрокоптери, тепловізори, але таким чином ми зможемо допомогти набагато ефективніше”, — каже Олександр Ткачук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...