Мед Атлант

Владика Микола Семенишин здійснив душпастирський візит у рідне село Глибоке

У неділю, 26 лютого, єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владика Микола Семенишин здійснив душпастирський візит до храму святого Дмитрія, який знаходиться у Глибокому, рідному селі єпископа.

Аби вітати Владику Миколу, до святині чисельно прибули мешканці села Глибоке, повідомляє Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Спершу на подвір’ї храму єпископа зустріли найменші парафіяни разом із парохом святині села Глибоке. Вони запросили Владику Миколу очолити Божественну Літургію. Архієрею співслужив парох храму о. Володимир Савчин, а також священники Богородчанського протопресвітеріату.

У часі моління Владика Микола виголосив проповідь у якій, зокрема, зазначив:

Сьогодні Сиропусна неділя. Завтра розпочинається особливий час у житті Церкви, який називаємо Великим постом. Упродовж цього посту ми готуємося до найбільшого свята – Христового Воскресіння – свята перемоги над смертю.

Відтак Архієрей роздумував про три види важливих стосунків у житті людини:

Насамперед ми повʼязані з Богом, який нас створив і від якого ми одержали дар життя, усе те, що є довкола, – це Божий дар для нас. Другий вид стосунків – це взаємодія з ближніми, із тими братами й сестрами, які нас оточують, ми живемо не самі, крім нас є багато інших людей, створених Богом Отцем і відкуплених Ісусом Христом. Третій вид стосунків – це ставлення до нас самих, бо кожен із нас є Божим створінням, обдарованим багатьма дарами, ми маємо життя, свобідну волю, розум, різні таланти тощо.

«Сьогоднішня неділя спонукає нас подумати про самих себе, про те, як ми ставимося до себе. Чи я справді тішуся тим, що живу, що отримав від Бога дар життя? Чи ціную те, що маю, таланти, що можу тішитися сонцем, природою, дощем? Чи стараюся використати всі дари, які мені дав Господь Бог? Чи живу в мирі із собою? Чи є в моєму серці відчуття того, що я є Божа дитина, що перебуваю в руках Небесного Отця?», – додав Владика Микола.

А на завершення Архієрей мовив:

Ми звичайно кажемо, що Великий піст – це час, коли потрібно більше молитися, чинити діла милосердя і постити. Нехай ці три поняття – молитва, піст і милосердя будуть для нас немовби гаслом на цей святий час, щоб ми провели його якнайкраще, прославляючи Небесного Отця, поважаючи своїх ближніх і самих себе.

«Нехай милосердний Господь обдарує нас великою ласкою належно підготуватися протягом цього Великого посту до приходу Ісуса Христа у Воскресінні».

Опісля Архієрейської Літургії Єпископ звернувся до всіх присутніх:

Хочу мати таке серце, як мають наші діточки, чисте та невинне. Вони дивляться своїми оченятами й вчать нас, як ми, дорослі, маємо любити, дивитися та поводитися. Нехай Пресвята Богородиця вчить нас бути добрими дітьми нашого Небесного Отця.

Відтак до Владики Миколи звернувся парох місцевого храму, о. Володимир Савчин, який привітав новопоставленого Єпископа, і подякував за візит до рідного Глибокого.

Наприкінці парафіяни виконали кілька пісень на прославу нашого Господа, а згодом у храмі лунало Многоліття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...