Мед Атлант

У Франківську проходить Всеукраїнська олімпіада з фізики. ВІДЕО

В Івано-Франківському спортивному ліцеї стартувала Всеукраїнська олімпіада з фізики, в якій беруть участь 119 учнів із 17 областей України.

Заступник голови оргкомітету олімпіади Борис Кремінський розповів Суспільному, що попередня — 56 олімпіада з фізики — проходила в Херсоні у 2019 році.

“Після цього почалася епідемія COVID-19 — всі ці наші негаразди, складнощі. В олімпіаді з фізики беруть участь учні 8-11 класів, тобто чотири паралелі. Учасників могло б бути трохи більше, але деякі області з об’єктивних причин не змогли провести обласні етапи”, — каже Борис Кремінський.

Олімпіада складається з теоретичної частини та експерименту. Під час кожного етапу учні розв’язуватимуть задачі, запропоновані самими членами журі, розповідає голова журі Ігор Анісімов.

“Оцінювати будемо авторські розв’язки, які діти запропонують, а також методи розв’язання тих задач, з якими вони будуть працювати”, — пояснює Ігор Анісімов.

Івано-Франківщину на олімпіаді представляють шестеро учнів. Серед них — переможниця міжнародних олімпіад Діана Зазубик. Дівчина розповідає: своїми конкурентами вважає команди з Києва, Харкова та Дніпра.

“За декілька днів до цього дізналася, коли проводитимуть цей етап олімпіади. Але підготовка завжди тривала, тому що завжди відбуваються якісь олімпіади, зокрема з фізики. Це — надзвичайно цікаво. Надзвичайна кількість різноманітних задач”, — ділиться враженнями Діана Зазубик.

Одинадцятикласник з Чернівців Максим Шилепницький каже: ще навчаючись у 8 класі, мріяв потрапити на Всеукраїнську олімпіаду з фізики. Він чотири роки поспіль займав перше місце в обласному етапі.

“Не знаю, як пояснити, але коли вчу інші предмети, — це все через силу. Маю себе перебороти для того, щоб почати щось вчити. А фізику — із задоволенням”, — говорить Максим Шилепницький.

Теоретична частина Всеукраїнської олімпіади з фізики розпочалася 3 квітня. Експериментальна — відбудеться 5 квітня. 7 квітня пройде закриття олімпіади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...