Мед Атлант

Рада повернула 30 тисяч доплат військовим

Верховна рада ухвалила законопроєкт №8312, яким повернула військовим доплату у розмірі 30 тисяч гривень.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

“Рада повернула 30 тисяч доплат військовим! “За” проголосували 277 народних депутатів. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану”, — написав він у Телеграм.

Гончаренко наголосив, що доплати повернули не лише військовим, а й працівникам ДСНС та поліцейським.

Що відомо про додаткові 30 тисяч грн для військових

Уряд ухвалив постанову, яка передбачає додаткову винагороду військовим 28 лютого 2022 року. Так, додаткові 30 тисяч гривень на місяць отримують військові Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби.

З 1 лютого 2023 року порядок виплат премій військовим було змінено. За новим порядком, виплати залежать від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань. Анонсовані зміни торкнулися військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій

Зокрема, бойові виплати у 100 тисяч гривень виплачуватимуть усім, хто виконує завдання на передовій, сім’ям полонених та зниклих безвісти, а 30 тисяч отримуватимуть ті, хто працює на фронті, але не бере участі в боях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...