Мед Атлант

Чехія запровадила санкції проти патріарха Кирила

Чехія сьогодні 26 квітня запровадила санкції проти предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила (Володимира Гундяєва) у зв’язку з підтримкою ним вторгнення Росії в Україну.

Про це йдеться на офіційному сайті чеського Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що патріарх Кирил є давнім соратником Володимира Путіна, і своїми діями активно підтримує російську агресію в Україні.

“Зокрема, він використовує своє становище предстоятеля Православної Церкви, щоб своїми проповідями та публічними виступами надати релігійне виправдання та пояснення російської агресії”, — сказано в заяві МЗС Чехії.

Крім того, у відомстві наголошують, що патріарх Кирил неодноразово благословляв російських військових і підтримував їхні дії, запевняючи, що вони йдуть “у правильному напрямку”.

Санкції з боку Чехії передбачають заборону на в’їзд до країни, а також блокування активів та заборону на проведення фінансових операцій через чеські структури.

Раніше Литва також заборонила в’їзд до країни патріарху Московської православної церкви Кирилу через його підтримку Росії, яка продовжує вторгнення в Україну. Він не зможе відвідати країну до 23 червня 2027 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...