Мед Атлант

Що думають франківці про обмеження на використання музики у громадському транспорті й таксі

Водії автобусів мають право не пускати в салон пасажирів, які слухають музику або дивляться відео без навушників. А от водії таксі навпаки можуть вмикати музику в авто лише за згоди пасажира.

Такі зміни до “Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” вніс Кабмін 9 травня 2023 року. Що про обмеження думають іванофранківці, читайте у матеріалі Суспільного.

Що каже голова спілки таксистів

Голова спілки таксистів Івано-Франківська Роман Жук каже: музика — одна з тих розваг, що доступні в час війни. На його думку, слухати неголосно та винятково українською — можна.

“З моєї практики не було такого, щоб через музику виникали конфлікти. Зараз в Україні йде війна і ми, таксисти, не вмикаємо російськомовну музику. Не чув, щоб у когось десь грав шансон чи щось таке. Українські пісні слухаю. Якщо заборону реально введуть, ми вимкнемо і не будемо слухати. Це — не проблема. Я вважаю: у країні така ситуація, що ми повинні дотримуватися встановлених правил”, — говорить Роман Жук.

Позиція водія таксі

Іванофранківець Микола Хомич за кермом 60 років. Водій таксі каже: ніколи не слухав музику в авто, тому підтримує зміни до правил перевезення.

“Я не визнаю музику абсолютно. Робота є робота, а шпиталь є шпиталь. Хочете слухати музику — вдома слухайте, ідіть у бар чи в ресторан, але у машині музики не має бути. Можна послухати новини, але не музику в дорозі”, — розповідає Микола Хомич.

Пасажири про обмеження на використання музики у громадському транспорті й таксі

Житель Івано-Франківська Андрій Білецький періодично користується послугами перевізників. Каже: ніколи не потрапляв у конфлікти через музику.

“Я думаю, щодо таксі — це недоцільно, тому що таксиста можна попросити вимкнути музику. Так само водія громадського транспорту. А якщо в людини грає музика, то іншим людям некомфортно стає”, — говорить Андрій Білецький.

Франківка Марія каже, що до обмеження ставиться позитивно, але проблеми не бачить, бо молодь давно користується навушниками.

“Я вважаю, що в громадському транспорті доцільніше, якщо хтось слухає музику в навушниках, а не на телефоні чи колонках. Музику у таксі теж нормально та спокійно сприймаю. Головне, щоб була українська”, — розповідає Марія.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...