Мед Атлант

На Франківщині 121 підприємець скористався урядовою програмою “єРобота”

121 підприємець з Івано-Франківщини отримав допомогу від урядової програми “єРобота” у 2022 році.

Це — майже 25 млн грн, розповів Суспільному начальник відділу сприяння зайнятості обласного центру зайнятості Ігор Сливінський.

З його слів, програма “єРобота” — це допомога підприємцям на відкриття або розширення власного бізнесу. Обов’язковою умовою отримання мікрогранту є створення робочих місць: одного — якщо сума гранту до 150 тис. грн, двох — якщо до 250 тис. грн.

“Зі 121 людини, яка минулого року отримала підтримку за програмою “єРобота”, 14 — внутрішніх переселенців. Також цю програму продовжили у 2023 році. Нею вже скористалися 53 людини, з них — п’ять людей з інших регіонів, які мешкають на Франківщині. Сума гранту становить 13 млн грн”, — каже Ігор Сливінський.

Начальник відділу сприяння зайнятості Івано-Франківського обласного центру зайнятості говорить, що бізнес-плани, зокрема, подають на відкриття автосервісів, кав’ярень, стоматологічних кабінетів. Також є проєкти, які пропонують освітні чи юридичні послуги.

Анастасія Максим’юк два роки тому розпочала виробництво залізобетонних кілець. Підприємиця каже: вони потрібні при будь-якому будівництві, тож попит на них є завжди. У 2022 році вирішила збільшити потужності й подала бізнес-план до програми “єРобота” на купівлю бетонозмішувача.

“Грант ми отримали. Бетонозмішувач купили. Найняли двох працівників, і коштом податків ми майже оплатили грант”, — пояснює Анастасія Максим’юк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...