Мед Атлант

«НАРОДЖУЄМО НЕСКОРЕНИХ. БУДУЄМО МАЙБУТНЄ»

Вони точно знають: материнство – це не лише велика відповідальність, але й неймовірне, ні на що інше не схоже  щастя. І власним прикладом доводять: поява дитини не ставить хрест ні на кар‘єрі, ні на саморозвиткові. Головні героїні фотопроєкту –  успішні франківські матусі – діляться своїм досвідом, лайфхаками та секретами.

DIANORIYA – популярна франківська блогерка, мама сина Енея

Свідомий вибір. Ми із чоловіком заздалегідь планували вагітність. Одружились у 2019-му і два роки готувалися до появи дитини. Зараз у нас є маленький син – Еней, чому ми безмежно раді. Народила я у 22 і точно можу сказати, що молодий вік щасливому батьківству не перешкода. Хоч у нас люди й люблять вішати ярлики, мовляв, треба народжувати коли тобі 25+, куди ще така юна, вітер в голові. Ні, ми до цього готувалися, розраховували лише на себе, і я певна: раннє материнство може бути цілком усвідомленим. 

Син – це не якір. Звісно, його поява перевернула життя з ніг на голову. І я не буду розповідати казок, що все ідеально, як у фільмах чи красивих фото. У реальності просто, легко і красиво не буває, а частіше навпаки. Але часу на себе цілком вистачає. Історія про хрест на собі точно не про мене: легенький денний мейк, на голові порядок, я на себе не забила, продовжую за собою доглядати, розвиваюсь, росту і жодним чином не відчуваю, що дитина може мені якось заважати. Навпаки – надихає і стимулює до нових ідей. Ми робимо спільні фотосесії, хоч дитину я народжувала точно не заради контенту (сміється), не закрилися у чотирьох стінах, а всюди їздимо – Еней ще в перший місяць встиг побували і в Ужгороді, і у Львові. Все залежить від того, хто як себе налаштує. Але життя точно не зупиняється, навпаки – відкриваються нові можливості. 

Усе встигнути нереально, а ось головне – цілком. Батьківство чудово з усім поєднується. Я ще в пологовому встигала робити рекламу, заливати на сторінку новий контент, а потім одразу почала працювати з дому. Коли треба було кудись відлучитись, просто залишала Енея з чоловіком. Робота у мене не стояла на паузі. Важливо зрозуміти: доба одна і мама одна, тому треба вміти делегувати свої обов’язки. Не брати все на себе. Зараз же стільки можливостей – є чоловік, є рідні, є клінінгова компанія, є, зрештою, няня. І я розумію, що це було правильне рішення – знайти людину, яка допоможе на кілька годин розвантажитись чи банально зробити необхідні справи. Немає нервів, стресів і менше сварок. Звісно, часу на огляди та роботу стає менше, але якщо поруч люди, які підтримують тебе у твоїх починаннях, все можливо. У мене робота робиться, син росте, і я цілком задоволена життям.

 

Це треба відчути. Я не буду нікого просто так закликати: «Народжуйте і все!» Участь у цьому фотопроєкті для мене – шанс сказати нашим дівчатам та жінкам, що материнство – це прекрасно і тих емоцій та відчуттів жодними словами не описати. Тож якщо ви свідомі і готові до цього – прошу дуже, це безумовне щастя!

Фотопроект реалізується в межах спільного соціального проєкту «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє». 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...