Мед Атлант

СБУ викрила шістьох блогерів, які поширювали відео роботи ППО в Києві

Правоохоронці викрили шістьох блогерів, які поширювали фотографії та відео роботи ППО під час масованої ракетної атаки на Київ уночі 16 травня.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Відео та фото роботи ППО вони виклали у соцмережах. Блогери зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Тим самим вони могли розкрити місцеположення та специфіку роботи української протиповітряної оборони.

Знімки блогерів підхопили російські Telegram-канали та інші інтернет-ресурси. У фігурантів справи провели обшуки: у них вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Розслідування триває за фактом коригування вогню (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу). За це загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Крім того, кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української ППО. За даними слідства, камери перебувають на балансі столичних комерційних структур. Доступ до файлів був відкритий для широкого кола користувачів. Цю інформацію окупанти могли використовувати для коригування ударів по Києву.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...