Мед Атлант

Під час благодійного пробігу на Франківщині зібрали 78 тис. грн для військових. ВІДЕО

П’ятий ювілейний “Пробіг слідами Галицької трансверсальної залізниці “OSTBAHN” відбувся на Івано-Франківщині.

У ньому взяли участь 148 учасників, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Бігуни стартували біля залізничної станції у Хриплині Івано-Франківської громади, фінішували — у селі Нижнів Тлумацької громади на березі річки Дністер, біля пам’ятного знака, встановленого з нагоди 150-річчя початку будівництва Галицької трансверсальної залізниці”.

“Сьогодні на п’ятому ювілейному забігу ми вперше спробували поєднати місто Івано-Франківськ з Дністром. Були чотири дистанції. 34 км — з Хриплина до Дністра. Дистанція 16 км — з тлумацької дороги до Дністра. 9,5 км — з автобусної станції “Олешів”, також 500 м для дітей 10-15 років”, — розповідає організатор пробігу Дмитро Романишин.

Ольга Продан — переможниця найдовшої дистанції серед жінок. Жінка пробігла 34 км за 2 год. 56 хв. Участь у пробігу взяла замість друга, який зараз захищає країну в ЗСУ.

“Я сказала йому, що братиму участь замість нього. А він відповів: “Олю, я буду тільки радий цьому”. Якби мені не було важко, я вирішила пробігти найдовшу дистанцію заради тих хлопців, жінок, дівчат, які воюють в ЗСУ. Завдяки їм ми маємо спокій”, — каже Ольга Продан.
Тарас Котик втретє бере участь у пробігу. Цього року покращив свій час на дистанції в 9,5 км на 4 хвилини й посів 5 місце.

“Пробіг слідами Галицької трансверсальної залізниці “OSTBAHN” був благодійним. Організатори збирали гроші на дрон для 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини. За словами Дмитра Романишина, вдалося зібрати 78 тис. грн із 80 необхідних.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...