Мед Атлант

Майже 70 тис. грн зібрали франківські волонтери для пакування “валіз у майбутнє”

Від початку травня волонтери Мальтійської служби допомоги організували в Івано-Франківську три фотовиставки, під час яких зібрали 69 831 грн для пакування “валіз у майбутнє” для випускників інтернатних закладів.

Про це Суспільному повідомила волонтерка служби Христина Гуменюк.

“Поблизу Архикатедрального собору Воскресіння Христового у Франківську ми виставляємо портрети випускників. Щоб зробити їх, ми їздили до однієї зі спеціальних шкіл у Рогатині. Там розмовляли із випускниками, цікавилися їхніми вподобаннями, бажаннями і загалом дізнавалися про них більше”, — розповіла Христина Гуменюк.

Із розповідей випускників волонтери виокремили короткі цитати, які розмістили під світлинами. Переглянути фотографії і долучитися до акції із підготовки “валіз у майбутнє” прикарпатці та гості області мали змогу протягом трьох днів — 7, 14 та 21 травня. Наповнювати валізи необхідними речами, зі слів Христини Гуменюк, допомагають також меценати.

“Валізи у майбутнє” отримають 63 випускники п’яти спеціальних шкіл Калуша, Печеніжина, Рогатина, Черче та Медині. Вартість однієї валізи — 10 тис. грн.

Христина Гуменюк каже: для наповнення валізи краще пожертвувати гроші, а не приносити речі.

“Ми не приймаємо речі, які були використані раніше. Навіть якщо у них просто відірвана етикетка. Це важливо для дітей. Вони хочуть отримати нове, однакове і гарне”, — говорить волонтерка.

Сформувати валізи Мальтійська служба допомоги планує до середини червня. Інформацію про зібрані кошти і варіанти участі в акції можна дізнатися на сайті та Facebook-сторінці служби.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...