Мед Атлант

Прикарпатська СБУ зібрала докази проти бойовика “лнр”: покарання – 15 років ув’язнення

За матеріалами СБУ 15 років ув’язнення отримав заступник командира роти з Луганського угруповання ворожих військ.
На базі доказів, зібраних СБУ в Івано-Франківську, полоненого бойовика т.зв. «лнр» засуджено до 15 років позбавлення волі.
“Сили оборони України взяли його в полон на околицях селища Метьолкіне Сєвєродонецького району в травні 2022 року. Суд підтвердив висновки слідчих СБУ про те, що мешканець Луганська вчинив державну зраду, перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту. У квітні 2015 року він добровільно вступив до збройних формувань «лнр» на посаду кулеметника 6 мотострілецької роти 2 мотострілецького батальйону 4 окремої механізованої бригади. Пізніше був підвищений до командира 1 взводу 4 роти, отримав звання «лейтенант» та воював проти сил антитерористичної операції до жовтня 2017 року. 20 лютого напередодні повномасштабного вторгнення бойовик знову добровільно мобілізувався до 4 окремої бригади «лнр». Цього разу отримав посаду заступника командира 1 роти 248 піхотного батальйону.”. – йдеться у дописі.
21 лютого вночі зі своїм підрозділом він перетнув лінію розмежування через Сіверський Донець та зайняв позиції в районі села Довге Алчевського району Луганщини.
До того, як потрапив у полон до українських сил, встиг повоювати в районі Лобачевого, Гречишкиного та Новоохтирки.
Його засуджено на 15 років з конфіскацією майна.
Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...