Мед Атлант

Під час заколоту “вагнерівці” знищили сім авіамашин рф — Повітряні сили

Під час спроби заколоту у росії бійці приватної військової компанії “Вагнер” знищили щонайменше один літак та шість гелікоптерів російських військ.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Є інформація, що знищено сім бортів, сім літальних апаратів: один літак, два бойових і решта транспортні вертольоти Мі-8, які використовувались для радіоелектронної боротьби. Це потужна техніка, яка дійсно допомагає російській армії у війні проти України”, — зазначив він.

За його словами, найманці усвідомлювали те, що російська авіація може знищити їхню колону в похідному положенні.

“Прекрасно розуміли ті, хто начебто рухались на Москву, так, що дійсно авіація їм може серйозну загрозу становити. Наші льотчики в момент повномасштабного вторгнення — і бомбардувальники, і штурмовики — нищили колони техніки росіян дуже таки швидко та ефективно, здійснюючи авіанальоти. Цього, мабуть, і боялися пвкшники, і тому превентивно знищили те, що було в небі, для того, щоби цього не сталося. Тому що авіація на сьогодні, тим паче така, як у Росії, колону в похідному положенні на марші може рознести дуже швидко”, — розповів речник.

Він додав, що з огляду на це Україна потребує від Заходу сучасної авіації та далекобійної зброї.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...