Мед Атлант

У пошуках прохолоди: де відпочити на воді у Франківську. ФОТО

Літні спекотні дні збільшують бажання знайти приємне місце для відпочинку на воді. Хоча в Івано-Франківську немає офіційно обладнаних пляжів, є кілька варіантів, де можна знайти затишок і охолодитися.

Поки що питання облаштування пляжів лише обговорюється, розповів МІСТУ начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло.

“Для того, щоб пляж вважався організованим місцем відпочинку, має бути рятувальний пост, облаштоване місце. Це цілий комплекс питань, які зараз обговорюються, бо потрібні кошти. Зона біля міського озера не вважається пляжем, однак люди мають право тут відпочити та позасмагати”.

Безоплатні місця

Популярним місцем відпочинку є Бистриці Солотвинська та Надвірнянська. Бистриця Солотвинська протікає у мікрорайоні Пасічна. Там пляжу немає взагалі — франківці власноруч облаштовують там для себе відпочивальну зону. Купатися тут можна, адже рятувальники зробили повне обстеження та витягли з дна річок небезпечні предмети. Ці річки — стихійні місця масового відпочинку людей. Тож за безпеку під час купання повинні відповідати самі відпочивальники.

“Там кожного року водолази обстежують дно та витягають небезпечні предмети чи гілля. Наразі там купатися можна, це зони масового відпочинку, де влітку, особливо на вихідних, багато людей”, – каже Ігор Влізло.

А от міське та Німецьке озера не є місцями для купання – там плавати заборонено. Обидва озера небезпечні – не відповідають вимогам та правилам поведінки на воді.

За тим, аби в міському озері не купались, стежать рятувальники. Порушників, яких виявляють, не допускають до купання та дають зауваження. Рятувальна станція тут працює цілодобово, також чергує фельдшер.

Проте, на міському озері можна засмагати, займатися спортом та навіть покататися на катамарані. Прокатна база пройшла всі необхідні безпекові перевірки, а рятувальники стежать за безпекою відвідувачів.

Басейни: платна альтернатива

Як альтернатива, в Івано-Франківську є безліч басейнів та спа-клубів, де можна приємно провести час. Ціни варіюються в залежності від кількості відвідувачів та тривалості перебування у басейні. Година у приватних басейнах може обійтися в середньому 300 гривень, в той час, коли у басейнах, які знаходяться у закладах спортивного виховання в середньому коштуватимуть від 150 гривень за годину. Проте, до басейнів таких закладів потрібно записуватися, маючи довідку від лікаря.

У всіх закладах запевняють, що ретельно очищують та дезінфікують басейни, й кажуть, що відвідувачам не варто перейматись щодо їх чистоти.

Як бачимо, в Івано-Франківську є де поплавати, однак про вашу безпеку перш за все маєте дбати ви самі. Перед купанням в будь-якому водоймі варто бути обережним, дотримуватися правил безпеки та слухати місцеві попередження та рекомендації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...