Мед Атлант

Міський перинатальний та міська стоматологія таки будуть в одному кластері: нюанси узгоджуються

Як вже повідомляло МІСТО профспілковий комітет працівників Міського клінічного перинатального центру виступив проти об’єднання зі стоматологічною клінікою в межах реорганізації лікарень.

У Івано-Франківську продовжила свою роботу позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. На ній таки розглянули питання «Про реорганізацію закладів охорони здоров’я шляхом приєднання».

“Ми уважно розглянули пропозиції профспілкового комітету працівників Міського клінічного перинатального центру минулого разу, де працівники хвилювалися через стоматологів. Стоматологічна медична допомога це вторинний рівень медичної допомоги, тому вона має бути в закладі. Ми ні в якому разі не можемо втратити стоматологію, як комунальний заклад. Об’єднавши стоматологію з кластерним закладом ми зможемо отримати державне фінансування.”, – повідомила начальниця управління охорони здоров’я Алла Вацеба.

Щодо питань по статуту, то, за її словами, «його не приховували, як закидали медики, він доведений до комунальних підприємств і був опрацьований».

Всі працівники залишаються на своїх місцях, ризиків для колективу нема ніяких.

Ми розуміли, що буде кластерним закладом у складі трьох лікарень: міська дитяча клінічна лікарня, міський клінічний перинатальний центр та 1 міська клінічна лікарня. Ведучим закладом в цьому об’єднанні однозначно належить тільки 1 міський клінічній лікарні, два інші заклади – це блок закладів, які подаються. Тож ми не виступаємо проти кластеризації. Ми тільки 25 липня довідались про те, що в кластер буде входити стоматологія. Про це ніхто не знав.  Пане голово, я дуже прошу, щоб допрацювали цей статут так, щоб кожний із закладів почував себе повноцінним у цьому об’єднанні, – зазначила Марія Бойко директор КНП “Перинатальний центр Івано-Франківської міської ради”.

За словами директора першої Міської клінічної  лікарні Тараса Василика, колективи працювали приблизно 2 місяці над пропозиціями кластера. Крім того, він запропонував допрацювати статут.

Єдине, що я прошу – не тягнути. На найближчій сесії, щоб були вже всі правки. Порадитись з усіма керівниками і внести правки”, – наголосив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Найбільше питань було до стоматології, тому до слова запросили керівницю міської стоматологічної поліклініки Терезу Стефанків.

Ми не можемо існувати як монопакетний заклад. Звичувати стоматологів, що вони баласт – це не припустимо, тим більше в цій залі. Ми не баласт. Я не знаю, чи заробляє пологовий будинок скільки грошей, як стоматологічна поліклініка. Ми такі самі лікарі, як лікарі пологового будинку. Коли виступає голова профкому, вона має чітко думати про що вона говорить. В кластер ми входимо, ніхто не має ніяких заперечень. Статут ми також підписували, – зазначила Тереза Стефанків.

Моя пропозиця голосувати за те, щоб допрацювати це питання до наступної сесії. Всі правки від всіх закладів охорони здоровя, – підкреслів мер міста.

“За” проголосувало 29 депутатів.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...