Мед Атлант

СБУ прийшла з обшуками до депутата Дубінського

Правоохоронці прийшли з обшуками до народного депутата Олександра Дубінського, який під виглядом лікування родича поїхав на відпочинок за кордон.

Про це повідомляють СБУ та ДБР.

Правоохоронці не називають імені народного депутата, однак джерела hromadske в правоохоронних органах підтвердили, що йдеться про Дубінського.

За тиждень до того, один із засновників партії «Демократична Сокира» Антон Швець заявив, що народний депутат Дубінський відпочиває в Барселоні у своєї дівчини. Такого висновку він дійшов через публікацію дівчини депутата в Instagram, де видно ногу Дубінського: «На нозі в Дуба примітне тату. Переплутати це тату з якимось іншим неможливо».

Сам Дубінський заявив, що наприкінці червня отримав право на виїзд з України для супроводу батька до зарубіжної онкологічної клініки.

«У зв’язку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні, ми змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном. Для цього ми звернулися до МОЗ з усіма підтверджуючими документами та отримали право виїхати», — писав він.

СБУ зазначає, що хоч Дубінський виїхав за кордон для супроводу родича на лікування, сам батько депутата виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно — без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідують, яким чином у період перебування за кордоном депутат зміг підписувати та направляти офіційні документи, зокрема до державних органів. На думку слідства, це може свідчити про їх підроблення.

Правоохоронці порушили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 366 — службове підроблення;
  • ч. 3 ст. 362 — несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб.

Санкції статтей передбачають до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Наразі для з’ясування всіх цих обставин і надання правової оцінки діям Дубінського тривають слідчі дії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...