Мед Атлант

У 58 років пішов на фронт: історія військовослужбовця з Запорізького напрямку на позивний “Вуйко”

Про те, яким був шлях військовослужбовця з позивним “Вуйко”, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

“Вуйко” до 2014 році проживав у Луганську. Розповідає, що  про необхідність полишати Луганськ зрозумів, коли у квітні 2014 проросійські сили захопили будівлю СБУ.

“Спочатку відправив родину, а коли вже в серпні росія війська ввела, після подій в Іловайську та іншого, вже стало зрозуміло, що в Луганську сидіти, вже не висидиш нічого. Тому переїхав у Франківськ,” – згадує чоловік.

Після переїзду до Івано-Франківської області “Вуйко” придбав будинок у селі Світанок та завів власне господарство. Втім, каже, торік твердо вирішив — піде боронити державу.

“Принесли сусіду повістку і я підійшов кажу: “І мені дайте”. Бо якраз, я коли у Франківськ приїхав, змінював паспорт, пішов ставати на облік у військкомат, сказали: “Вже не треба у вашому віці”.

Зараз, у 59 років, чоловік продовжує нести службу, проте розповідає – вік та стан здоров’я даються в знаки. Адже їхні позиції російські війська обстрілюють щодня. Зокрема, з танків.

“Є така підозра, що інфаркт на ногах переніс. І після цього звісно вже на позицію трохи важкувато ходити. Це ми в березні, якраз йшли на позицію, бо залишилися без техніки й пішки там, понад п’ять кілометрів — це з вантажем, з БК, з усім.”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...