Мед Атлант

Українські університети можуть стати центрами фізичної та соціально-психологічної реабілітації: Зеленський підтримав ідею ПНУ

Президент України Володимир Зеленський підтримав ідею Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника про те, аби українські університети стали центрами фізичної та соціально-психологічної реабілітації ветеранів війни.

Про це інформують на офіційній ПНУ в Інстаграмі.

Вони мають відповідний науковий і навчальний потенціал, який за підтримки держави, може реалізовувати це надважливе для України завдання. Про це йшлося 8 вересня 2023 року під час онлайн зустрічі Глави держави зі студентами фізичного виховання та спорту закладів вищої освіти України з Києва, Дніпра, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Сум, Львова, Одеси, Харкова та Чернігова. Захід було приурочено до Дня фізичної культури і спорту.

На початку зустрічі Володимир Зеленський звернувся до студентів фізичного виховання та спорту і ректорів українських ЗВО зі словами: «Україна стає впливовою державою, а спорт — невід’ємна частина цього впливу, і я буду вкладати максимум у цей напрямок».

Далі студенти мали можливість поставити свої запитання до Глави держави. Вони стосувалися подальшого спортивного розвитку України і змін; безпекових питань існування нашої країни під впливом спорту; спортивних досягнень та їх ролі у відновленні України; повного відновлення фізичної культури у ЗВО тощо.

Зокрема, на питання студентки Прикарпатського університету Василини Заяць про те, чи підтримує Володимир Зеленський ідею, аби університети стали центрами фізичної та соціально-психологічної реабілітації ветеранів війни, адже ми маємо відповідний науковий і навчальний потенціал, який за підтримки держави, може реалізовувати це надважливе для України завдання, Президент відповів, що такі ідеї він завжди радий підтримати, і додав наступне:

«Сьогодні прозвучала абсолютно нова ідея, яка мені дуже сподобалася. На жаль, раніше не чув, щоб побудувати реабілітаційні майданчики на основі вишів із спортивним напрямком та де є відповідні фахівці, які допоможуть. Це зараз на часі і справді потрібно. Я обіцяю посприяти такій пропозиції».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...