Мед Атлант

Збували заборонені речовини: у Франківську затримали двох наркозакладників. ФОТО

Незаконний «бізнес» з розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин організували двоє франківців.

Свою діяльність наркоділки провадила на території обласного центру, використовуючи Telegram-канали, за допомогою, яких реалізовували товар «потенційним клієнтам».

Вчора, ввечері на одній із вулиць обласного центру оперативні працівники Івано-Франківського районного управління поліції під час відпрацювання помітили групу підозрілих чоловіків. Йдеться про двох місцевих мешканців, 1998 та 2001 років народження.

Поліцейські провели у громадян поверхневу перевірку та виявили близько 120 зіп-пакетів з кристалічною речовиною, схожою на PVP-солі, пластикові банки із наркотичними речовинами та ряд інших речових доказів. Все це вони зберігали з метою подальшого збуту.

Окрім того, у мобільних телефонах правоохоронці правопорушників виявили Телеграм-бот, в якому були зафіксовані місця розташування «закладок». Оперативники знайшли схованки та вилучили «закладки» із забороненими речовинами.

В подальшому поліцецькі провели обшук у помешканні фігурантів. Там вилучено електронні ваги та наркотичні засоби.

Все вилучине поліцейські направили на експертизу.

Обох зловмисників слідчі затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

За вчинене наркоторговцям загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.

Наразі проводяться заходи зі встановлення злочинних зв’язків вказаних осіб, інших можливих каналів придбання та розповсюдження наркотичних засобів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...