Мед Атлант

Прикарпатські таеквандисти привезли з Чемпіонату світу 6 золотих медалей

Нещодавно у Фінляндії відбувся чемпіонат світу з Таекван-До, де прикарпатським спортсменам вдалося вибороти призові місця та підняти стяг України.

На чемпіонаті зібралося 1200 учасників з 63 різних країн, серед яких збірна України була однією з найчисельніших.

“Останній раз такий чемпіонат відбувався 4 роки тому. Через ковід його переносили двічі, але все-таки нарешті він відбувся. За цей час встиг змінитися склад команд. Проте в історії українського Таекван-До ще такого не було. Адже ми здобули 10 золотих медалей,  3 срібні та 8 бронзових. Саме це нам допомогло зайняти друге загальнокомандне місце. Поступилися румунам, у них  результат – 12 золотих медалей. Третіми стали аргентинці”, – розповів тренер Олег Соловей.

Українські спортсмени були дуже мотивовані, це також пов’язано також і з війною. Багато організаційних та фінансових зусиль до підготовки збірної доклали Всеукраїнський союз Таеквандо та міністерство молоді та спорту.

Олег Соловей розповів, що прикарпатські спортсмени в індивідуальних змаганнях у своїх вагових категоріях здобули 6 золотих медалей у спарингу та формальних вправах. А також є ще одна бронза.

Вихованець Олега Солов’я Артур Кузьмін мав 5 поєдинків.

“Я виступав у особистому спарингу у дорослій віковій категорії  до 80-ти кілограм. Провів 5 надважких поєдинків з хорошим спортсменом з Аргентини. У другому – з поляком, у третьому – з шотландцем. У пів фіналі я зустрівся з ірландцем, досить хорошу конкуренцію він мені склав. А у фіналі я переміг новозеландця”, – запевнив Артур Кузьмін.

Батько спортсмена захищає сьогодні Україну від загарбників і, за словами Артура, його тато дуже хоче, аби він прославляв Україну та займався таеквандо.

“Коли грає гімн, ти піднімаєш прапор і навіть моментами в це все важко повірити. Це неможливо передати словами, які відчуття тебе переповнюють з середини. Я радий прославляти Україну.”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...