Мед Атлант

У Калуші мама повертає права на дитину, яку залишила 15 років тому

Батьки, які були позбавлені батьківських прав, можуть їх поновити. Однак такі випадки є дуже рідкісними.

Про це повідомила начальниця Служби у справах дітей Калуської міської ради Леся Дзундза, пишуть Вікна.

За її словами, зараз на обліку служби перебуває 101 дитина з-поміж дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 29 дітей є сиротами, решта — сироти при живих батьках. Їх позбавили батьківських прав з різних причин: ведуть аморальний спосіб життя, вживають алкоголь чи наркотики, мають проблеми зі здоров’ям, які не дозволяють виконувати батьківські обов’язки (наприклад, психічні розлади) тощо. У такому разі дітей передають під опіку чи піклування, у прийомні сім’ї чи у дитячі соціальні заклади.

Як відзначила Леся Дзундза, соціальне сирітство в Калуській громаді не зростає: впродовж останніх років воно тримається на рівні 90-110 дітей на рік.

Також Леся Дзундза повідомила, що батьки, які були позбавлені батьківських прав, можуть їх поновити. Однак такі випадки є дуже рідкісними.

«Зараз будемо слухати справу щодо повернення батьківських прав матері, яка залишила дитину після народження, а через 15 років згадала і хоче повернути свої права. Дитина теж хоче, вони знайомі», — повідомила начальниця Служби у справах дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...