Мед Атлант

Як повернути плоский живіт за допомогою хірургії? Відповідає пластичний хірург ЛДЦ «Мед-Атлант» Андрій Петраш

«Мені не подобається мій живіт». Таку фразу часто можна почути від багатьох жінок. У сучасному світі ідеальна фігура з плоским та підтягнутим животом стала трендом. І, якщо позбутися “недоліків” не вдається за допомогою дієт і фізичних вправ, тоді пластика живота або абдомінопластика може стати ефективним вирішенням проблеми.

Що ж таке абдомінопластика та у яких випадках варто її робити МІСТУ нестандартно і без реклами розповів пластичний хірург лікувального центру «Мед-Атлант» Андрій Петраш.


Отже, поговоримо про одну з найпопулярніших операцій у пластичній хірургії – це підтяжка живота або абдомінопластика. Це доволі складна операція і потребує професійності від хірурга, тривалої підготовки та складної реабілітації.

«Абдомінопластику умовно можна поділити на три види – це міні-абдоміноплатика, повна абдоміноплатика з перенесенням пупка, та третій варіант – комплексний – повна абдоміноплатика в комбінації з ліпосакцією. Міні-підтяжку живота ми робимо тоді, коли провисання шкіри чи її надлишок є незначним, над рубцем після кесаревого розтину або гінекологічних операцій. Другий тип пластики живота – це повна абдоміноплатика, коли провисання шкіри є більш значним, тоді виконується операція з перенесенням пупка. Часто при таких операціях ми ліквідовуємо грижі білої лінії живота та пупка. І третім видом операції – є комплексна абдомінопластика з ліпосакціями кількох зон. Це переважно ліпосакція ділянки боків, талії та спини, що дає можливість досягти більш комплексного результату за одну операцію.»

Мені не подобається мій живіт. Що робити?

За словами пластичного хірурга лікувального центру «Мед-Атлант» Андія Петраша, багато людей приходять до нього із запитом на ліпосакцію. Саме це слово є більш вживаним в побуті та всім зрозумілим. Але це дещо інший метод і не завжди підходить. Тому в арсеналі пластичних хірургів є така операція як підтяжка живота або абдомінопластика. З її допомогою можемо прибрати надлишок шкіри та зробити живіт більш пружним.

«Часто пацієнти переживають, що при операціях пластики живота їм відріжуть пупок, це часте питання, яке лякає і жінок, і чоловіків, коли вони чують що буде транслокація або перенесення пупка. Процедуру перенесення пупка на живильній ніжці ми робимо часто, тому що при деформаціях шкіри черевної стінки відбувається і деформація пупка, він міняє свою довжину, форму та місце локалізації, тому й доводиться його повертати на попереднє місце розташування і відновлювати. У рідкісних випадках буває таке, коли справді, доводиться його повністю ліквідовувати і відрізати, тоді я формую новий пупок, який виглядає дуже естетично. Тому, цього боятися не варто.» – переконує пластичний хірург Андрій Петраш.

Оскільки абдомінопластика – це доволі складна операція, то інколи лікарі відмовляють пацієнтам у проведенні цією процедури.

«Найчастіше відмовляю пацієнтам, яким потрібна баріатрична хірургія, а саме хірургія схуднення. Першим етапом тут йде загальне схуднення організму, робота з дієтологом, робота з хірургом, який займається прицільно схудненням і вже на останньому етапі пацієнти звертаються в до нас в клініку «Мед-Атлант», де ми допомагаємо відновити естетичний вигляд передньої черевної стінки. Також відмовляю жінкам, які найближчим часом планують вагітніти і рекомендую проводити корекцію живота після народження дітей. Адже, слід розуміти, що вигляд живота після народження дитини, може бути дещо іншим, ніж був після операції. Тому вагітніти після підтяжки живота можна приблизно через рік. Проводити ж абдомінопластику після народження дитини, можна лише після завершення грудного вигодовування. Якщо ж жінка не годує грудьми, треба почекати щонайменше пів року після пологів, для того, щоб стабілізувався гормональний фон та вага».

Багатьох бажаючих зробити пластику живота турбує питання чи будуть після операції рубці? Медики не приховують: рубці, звичайно, будуть. Адже, якщо є розріз шкіри, там обов’язково буде рубець. Питання лише в тому якої якості цей рубець. Зазвичай, рубці після абдомінопластики горизонтальні, вони розташовані під лінією бікіні і є абсолютно непомітними.
Один з медичних діагнозів при якому пацієнтам рекомендують робити абдомінопластику є діастаз. Проблема діастазу є у більшості пацієнтів, які мають деформацію черевної стінки у тому чи іншому прояві.

«Діастаз – це є розходження прямих м’язів живота. Він буває як у чоловіків, так і у жінок. Щодо жінок, то 7 з 10 жінок після пологів мають діастаз різних ступенів. Виявити його можна на консультації у пластичного хірурга, який проведе декілька простих тесті, а також на ультразвуковій діагностиці, де можна побачити віддаленість м»язів передньої черевної стінки. Діастаз – є не тільки естетичною, але і функціональною проблемою. Його наявність може потягнути за собою певні клінічні симптоми: тазово-поперикові болі, порушення постави, порушення травлення та майбутнє опущення органів.» – пластичний хірург лікувального центру «Мед-Атлант» Андрій Петраш.

Загалом пластика живота – це одна з найскладніших операцій у пластичній хірургії, яка потребує грунтовної підготовки та тривалої реабілітації після оперативного втручання. Перед операцією пацієнтові доведеться виконати певні обмеження. Важливим моментом є відмова від паління щонайменше за два тижні до операції і тиждень після операції. Адже нікотин впливає на кровопостачання, а саме на мікроциркуляцію, яка дуже потрібна в період реабілітації.

Проте, абдомінопластика дуже часто є єдиним рішенням естетичних і функціональних дефектів. Результатом лікування стає більш плоский живіт, струнка талія, усунення непривабливої складки внизу живота та зміцнення м’язів.

Контакти лікувально-діагностичного центру «Мед-Атлант»:
+38 (095) 00 38 452
+38 (095) 00 38 453
+38 (097) 41 13 133
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 48 (корпус 1),
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 23 (корпус 2).

Соцмережі:

https://med-atlant.if.ua/

https://www.facebook.com/medatlantif

https://instagram.com/med_atlant.if?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://instagram.com/medatlant.beauty?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...