Мед Атлант

Рентген в ЦМКЛ: мінімум шкоди від опромінення, ліцензоване обладнання та безпека пацієнта

Рентген в ЦМКЛ: мінімум шкоди від опромінення, ліцензоване обладнання та безпека пацієнта – невидиме робимо видимим. 

Опромінюємо легко, наче кіт толочить лапками – основні гасла роботи рентгенологічного відділення в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні. Тут гарантують захищеність пацієнта та мінімум шкоди від опромінення.

«Це забезпечується тим, що конструктивні елементи самого апарату (діафрагми) є сучасними і фокусують рентгенівські промені тільки на ту ділянку, де потрібно. Відповідно інші частини тіла не опромінюються», – говорить завідувач рентгенологічного відділення Ігор Соколовський.

Все обладнання сертифіковане та має один з найвищих ступенів ліцензії державної інспекції ядерного регулювання.

«Важливо, щоб рентген не завдавав великої шкоди. Кожен повинен розуміти, що під час рентгену все одно отримує дозу опромінення. Ми опромінюємо легко, як «кіт толочить лапками». Захищеність пацієнта і медперсоналу для нас в пріоритеті», – говорить Ігор Соколовський.

Лікарі-рентгенологи наголошують на тому, що кожному слід пам’ятати, що чим більше людей проходять обстеження рентгену, КТ, тим збільшується кількість опромінення, яке отримує спільнота загалом і це призводить до росту рівня онкозахворювань.

«Тому трапляються випадки, коли ми відмовляємо у обстеженні і визначаємо, чи терміновим є рентген для діагностики пацієнта, чи воно непотрібне або його краще зробити через певний період часу», – говорить Соколовський.

Для запису на рентген-обстеження в ЦМКЛ телефонуйте у наш контакт-центр: +380951031030 +380670999111.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...