Мед Атлант

Мати пораненого бійця з Франківщини розповіла про те, як її син врятував побратима-литовця

27-річний боєць Євген зі селища Богородчани Івано-Франківського району був поранений під час мінометного обстрілу на фронті. Це трапилося, коли він разом з побратимами виносив з поля бою пораненого легіонера-литовця. Євгену медики ампутували ногу.

Розповідь матері військовослужбовця Євгенії Семенців опублікували на Facebook-сторінці Івано-Франківської обласної клінічної лікарні, інформує Суспільне.

З її слів, литовський легіонер три години лежав на полі бою. Його не могли евакуювати через безперервні обстріли.

“Командир наказав піти Євгенові. Він пішов і побачив, що в іноземця таке поранення, з яким його неможливо просто так нести. Вернувся на позиції й за допомогою ножа змайстрував ноші. А тоді вже з іншим легіонером вони понесли пораненого”, — розповідає Євгенія.

Несли декілька кілометрів, йти було важко через болото.

“Їх обстрілювали, вони ховалися. Коли назустріч їм вийшли четверо побратимів, вшістьох евакуація пішла легше. Вже майже донесли до еваку, але їх накрив мінометний обстріл. Євген з командиром були попереду, то їх поранило найбільше”, — каже Євгенія.

Євгену відірвало одну ногу, на другій нозі вирвало шматок м’язів зі стегна. Мама бійця каже: якби побратими не поставили йому турнікет, то син би не вижив.

“Дякую золотим рученькам лікарів, дякую побратимам сина, що накладали турнікети. Думаю, що це все і врятувало йому життя”, — каже Євгенія Семенців.

Вона розповідає, що у перші дні після ампутації у сина були сильні фантомні болі. Він не міг спати. Жінка постійно перебуває поруч зі сином: робить перев’язки, супроводжує з опікового відділення до центру реабілітації. Євген вже підводиться й потроху працює з фізичним терапевтом.

Боєць закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, має дві спеціальності, знає англійську, пройшов ІТ-курси. До служби у війську він працював у компанії, яка постачає автозапчастини.

“Я просто горда, що в мене такий син. Звичайно, шкода, що немає ноги й друга повноцінно не працює, Але син — справжній захисник. Коли сталася біда з країною, він пішов на захист Батьківщини. Неймовірно цим пишаюся”, – каже Євгенія.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...