Мед Атлант

Патології шкіри, з якими борються за допомогою лазера

Кожен хоче мати ідеальне тіло. У тому числі йдеться і про здорову, гарну шкіру. Проблема в тому, що кожна людина має той чи інший недолік. У когось це вугри, в інших шрами, у третіх судинні зірочки тощо.

Хороша новина полягає в тому, що деякі проблеми шкіри можна усунути без особливих складнощів, навіть за допомогою різних кремів. Але є й ті, наприклад, целюліт (про нього можна прочитати тут https://medicalaser.com.ua/blog/korrektsija-lishnego-vesa/tselljulit-prichiny-vozniknovenija-lechenie/), на повний порятунок від яких сподіватися не варто.

bq28v14OKHL8Puz73M2xJQkX8_i3IKOhCBOGyQuX1PDfmAMg99LfiBhpy6Ma_iqmXnl1EQtIWpdfgAHp_ttkaLckjYJMpmWwcN6MvsxaOutkPjmu3s0tUGTaRVDp9oHBn6JPUzgnvKCecygt-idQLfg

Багато дефектів шкіри допомагає позбутися сучасна естетична медицина. У її арсеналі є різні засоби, у тому числі лазерна апаратура. Є різні її види, з якими можна ознайомитись на https://medicalaser.com.ua/katalog-tovarov/apparaty-po-tehnologiyam/co2/. Ми розберемося з тими недоліками шкіри, які вирішуються з допомогою лазера.

Бородавки та папіломи

Обидві патології викликаються вірусом папіломи людини, який є у кожної третьої особи на планеті.

Відмінність між папіломами та бородавками полягає в тому, що у других немає ніжки, чітко видно контур, а поверхня шорстка. Крім цього, у обох новоутворень можуть бути різні кольорові відтінки.

Зараження ними є однаковим – через контакт з інфікованими людьми. Крім цього, якщо хвора мати, вона передасть вірус і своїй дитині. також заразитися можна через нестерильний інструмент під час будь-якої процедури (медичної чи косметологічної), яка передбачає пошкодження шкіри.

Лікувати бородавки та папіломи немає сенсу. Насправді ефективних препаратів (з доведеною ефективністю) на цей час немає. До того ж людський організм часто сам справляється з вірусом, ось тільки сліди у вигляді новоутворень залишаються.

Судинні патології

Йдеться про купероз, судинні зірочки та розацею. Всіх їх поєднує подібний прояв – розширені судини у верхніх шарах шкіри. Вони можуть з’являються на будь-якій ділянці тіла, проте часто вони вибирають саме обличчя (зокрема щоки, ніс, вилиці).

Проблема буває як набутою, так і вродженою. У першому випадку причиною стає збій у роботі гормонів, патології судин та серця, шкідливі звички, ультрафіолет, надмірні навантаження, перепади температури та ін.

Жодна судинна патологія із тих, що розглядаються, самостійно не зникає, навіть якщо усунути причину її появи.

Родимки

Хтось вважає родимки привабливими, інші ж намагаються їх позбутися. Вони можуть з’явитись на будь-якій ділянці тіла. Відбувається це з різних причин: порушення гормонального фону, радіація, ультрафіолет, генетична схильність. Найчастіше родимки з’являються у людей зі світлим кольоротипом шкіри.

У деяких випадках видалення родимок вимушений крок. Справа в тому, що це доброякісне утворення під впливом негативних факторів може стати меланомою (онкологічне захворювання).

Гемангіоми та дерматофіброми

Це доброякісні пухлини. Дерфматофіброма – це наростання сполучної тканини на шкірі. Вона забарвлена в тілесний чи жовтуватий колір. Гемангіома – розростання клітин судин. Можливо, як блідо-рожевий, так і червоний їх колір.

Найчастіше ці патології передаються через гени. Однак можуть виникнути, і якщо в роді ніхто не страждав від фібром та гемангіом. Це відбувається за гормональних збоїв.

Фолікулярний кератоз

Шкірний дефект у вигляді червоних вузликів на ороговілій шкірі, розташованих біля коріння волосся. Причина патології криється у надмірному виробленні кератину. Це вроджений дефект, який не лікується. Крім того, виникає при неправильній гігієні або нестачі вітамінів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...