Мед Атлант

Європейський парламент ухвалив перший в світі закон про регулювання ШІ

В ЄС ухвалили закон про штучний інтелект, який регулюватиме базові моделі або генеративний штучний інтелект, пише УНН з посиланням на Reuters.

Сьогодні ЄС ухвалив перший у світі “Закон про штучний інтелект”, що обмежує використання біометричного спостереження в реальному часі у громадських місцях. Це може бути застосовано лише у випадках певних злочинів, запобігання загрозам, таким як терористичні атаки, та пошуку підозрюваних у серйозних злочинах.

Нові правила включають в себе вимоги щодо прозорості та відповідності законам ЄС про авторське право для високовпливових моделей загального призначення та систем штучного інтелекту високого ризику.

“Я вітаю переважну підтримку з боку Європейського парламенту Закону ЄС про штучний інтелект, першої в світі всеосяжної, зобов’язуючої основи для надійного штучного інтелекту. Зараз Європа є світовим установником стандартів щодо надійного штучного інтелекту”, – сказав голова індустрії ЄС Тьєррі Бретон.

Країни Європейського Союзу планують офіційно затвердити угоду в травні. Очікується, що законодавство набуде чинності на початку наступного року та почне діяти в 2026 році. Проте деякі положення можуть бути введені в дію раніше.

Патрік Ван Еке, партнер юридичної фірми Coole каже, що Брюссель, можливо, встановив орієнтир для решти світу.

“Європейський Союз тепер має перший у світі жорстко закодований закон про штучний інтелект. Інші країни та регіони, ймовірно, використовуватимуть Закон про штучний інтелект як план, як вони робили це з GDPR”, — сказав він, посилаючись на положення ЄС щодо конфіденційності.

Штучний інтелект допоможе Україні швидше знешкоджувати наземні міни та рятувати життя завдяки аналізу даних про розмінування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...