Мед Атлант

Понад 400 учасників разом із десантниками зійшли на Говерлу, аби зібрати гроші для ЗСУ. ФОТО

Традиційним масовим сходженням на найвищу вершину України зібрали понад 200 тисяч на дрон для «вісімдесятки». Підіймалися учасники на гору кількома групами синім маршрутом.

Про це повідомляє Управління молоді та спорту Львівської ОДА.

«Говерляну» провели уже шістдесятий раз. Цьогорічний проєкт, окрім спортивної складової, мав на меті популяризацію образу українського воїна-захисника, вшанування пам’яті Героїв, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. А з-поміж учасників сходження була чимала кількість бійців 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України та членів їхніх сімей.

«Висота снігу – близько трьох метрів, шквальний вітер. Такої зими ми ще цього року не бачили. Але цей рівень адреналіну, позитивних емоцій перекривав будь-які погодні умови. Рівень складності – вище середнього, але при хорошій фізичній підготовці це не є так важко», – розповідає начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації та організатор сходження Роман Хім’як.

Наймолодшим учасникам, які піднімалися – шість років, а найстаршому – вісімдесят чотири.

«Хотілося б, щоб таких моментів, як це сходження, в нашому житті було набагато більше. Але зараз у нас війна, і хочеться, щоб всі це розуміли, а також те, що треба один одному допомагати, і ставати на захист. Бо ми не вічні і нас не роблять на конвеєрі. Так що набирайтеся мужності та сил. Для початку – вийдіть на Говерлу, і тоді ви зрозумієте, як то є. На війні в 10 разів важче, аніж це сходження. Але один важкий шлях ви подолаєте, якщо це зробите, то пройдете й інші випробування у вашому житті», – ділиться враженнями Михайло Павлишин, воїн 2 штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Збройних сил України.

У межах проєкту зібрали 200 тисяч гривень на дрон з тепловізором (DJI Mavic 3T) для штурмовиків 80-ї ОДШБ, які виконують завдання на Донецькому напрямку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...