Мед Атлант

З бюджету Калуської громади виділили субвенцію двом підрозділам Сил оборони

З бюджету Калуської громади виділили субвенцію двом підрозділам Сил оборони.

Йдеться про 350 і 200 тис. гривень — загалом 550 тис. гривень. Нагадаємо, що у січні депутати виділили субвенцію одному військовому підрозділу, у лютому — трьом, а у березні — п’яти, пишуть Вікна.

Включаючи останнє рішення, для Сил оборони з бюджету громади з початку року виділили загалом 3 млн 236 тис. гривень.

Цього року управління з питань надзвичайних ситуацій не зможе купувати необхідне за запитами військових частин (як було торік), натомість виділятимуть субвенцію військовим частинам (фактично державному бюджету), які самостійно проводитимуть закупівлі.

Відтак, у січні Калуська міська рада затвердила Програму підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 рік з обсягом фінансування 20 млн гривень. У бюджеті Калуської громади на цю програму поки що передбачили меншу суму. Станом на зараз нерозподіленими залишаються 16 млн 764 тис. гривень програми.

За порядком надання та використання коштів з бюджету Калуської міської територіальної громади, як субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів Програм соціально-економічного розвитку регіонів для військових частин на 2024 рік, її у розмірі орієнтовно до 500 тис. гривень на рік можуть отримати військові частини, в яких проходять службу військовослужбовці, які зареєстровані й проживають в Калуській міській територіальній громаді. Також чітко визначено перелік потреб Сил оборони, на які їм можуть виділити кошти з бюджету Калуської громади.

Підставою для виділення коштів є звернення командування військової частини, яке розглядає комісія з розгляду звернень військових частин щодо надання субвенції. Впродовж двох місяців після отримання коштів одержувач має надати міській владі звіт про їх використання з документами для підтвердження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...