Мед Атлант

У Франківську провідні фахівці обговорюють сучасні підходи лікування раку грудної залози. ФОТО

Протягом 29-30 квітня в Івано-Франківську проходить науково-практична конференція «Сучасні підходи до комплексного лікування раку грудної залози: радикально та естетично», що відбувається в рамках міжнародної місії «Face the Future Ukraine».

Конференція об’єднала провідних фахівців у галузі онкології, пластичної хірургії та медичних наук для обговорення найсучасніших підходів до лікування раку грудної залози та обміну своїми знаннями й досвідом. Під час заходу особливу увагу приділяють інтеграції радикальних та естетичних методів лікування, що відкриває нові можливості для пацієнтів та фахівців у цій галузі.

Також у рамках конференції команда хірургів проводить лікувальні та реконструктивні операції пацієнткам, чиї молочні залози уражені злоякісними пухлинами. Операції проводяться за участі пластичної хірургині з США Ірени Каранець, українських онкохірургів Андрія Жигуліна, Дениса Помінчука та лікарів Прикарпатського онкоцентру.

«Я завітала в Україну та долучилась до цієї конференції, щоб провести операції та обговорити найновіші сучасні технології для реконструкції грудей пацієнток з онкологією. З собою я привезла 25 експандерів, 20 сіток та інші необхідні витратні матеріали для операцій, які ми отримали, завдяки донаціям американських компаній Sientra Inc та компанії Integra Lifesciences на суму понад 100 тисяч доларів. Ці експандери залишаться в Україні, щоб івано-франківські лікарі продовжили робити реконструкції грудей іншим пацієнтам. Мета мого візиту — поділитися досвідом роботи з українськими колегами, щоб вони надавали найсучаснішу допомогу», — розповідає Ірена Каранець.

Операція з постановки експандера вперше відбудеться за участі лікарів Прикарпатського клінічного онкологічного центру. Ці хірургічні втручання були недоступними для пацієнток через дорогу вартість еспандерів, які допомагають розтягнути шкіру після мастектомії. Потім українські онкохірурги проведуть другий етап хірургічних втручань з постановки імплантів, щоб відновити естетику грудей.

«Реконструктивні операції грудей допомагають покращити якість життя та психологічний стан жінок після онкозахворювання та видалення грудей. Завдяки підтримці та обміну досвідом з іноземними колегами, ми зможемо далі проводити подібні операції для українок. Рак молочної залози — найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок, тому потреба в реконструктивних та лікувальних операціях дуже велика. На конференції представлені доповідді провідних онкохірургів, онкологів України та США, це дуже потужний навчальний захід», — ділиться медична директорка КНП «ПКОЦ» Андріїв Аліна.

Місія канадських та американських хірургів «Face the Future Ukraine», в рамках якої проходить науково-практична конференція «Сучасні підходи до комплексного лікування раку грудної залози: радикально та естетично», відбувається в Україні вже втретє. Під час двох минулих місій команда хірургів повернула фізичне здоровʼя та естетичну красу 60 українцям, які мали військові травми обличчя та шиї.

Цьогоріч були прооперовані 30 військових після поранень та проведено симпозіум для реконструктивних хірургів і медичних сестер. А також цьогоріч вперше під час місії проводять операції на молочній залозі та навчання для онкологів.

Конференція проводиться у співпраці з Івано-Франківським національним медичним університетом, клініки «Мед-Атлант», Департаментом охорони здоровʼя Івано-Франківської ОДА, компанії AstraZeneca, БФ «Пацієнти України», Face the Future Foundation, Діамант Фарм, Центру хірургічних інновацій та інших.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...