Мед Атлант

Заміна кришталика: Мікрохірургія ока в ЦМКЛ

У відділенні «Мікрохірургії ока» ЦМКЛ оперують пацієнтів з гострими та хронічними захворюваннями органа зору, застосовуючи найновіші мікрохірургічні методи оперативного лікування.

Найчастіше лікарі-офтальмологи Юлія Масляк та Вадим Водяник проводять операції по заміні кришталика ока.

Є два основні покази до проведення оперативного втручання:

1. Наявність катаракти (помутніння кришталика), внаслідок чого у людини поступово погіршується зір. Помутнілий природний кришталик змінюють на штучну прозору інтраокулярну лінзу. В ЦМКЛ виконують найновітніший метод хірургічного лікування катаракти – факоемульсифікацію кришталика з імплантацією інтраокулярної лінзи.

2. Пацієнти віком – 45+. Кольоросприйняття і гострота зору суттєво погіршуються з віком. Відбувається зміна рефракції і можуть виникнути такі аномалії, як міопія, гіперметропія чи астигматизм. Якщо у пацієнта діагностована гіперметропія, він матиме скарги на зниження гостроти зору як на далеку відстань, так і на близьку. У такому випадку лікарі рекомендують рефракційну заміну кришталика. Методом вибору є мультифокальна лінза, для отримання якнайкращого результату. Такі оперативні втручання гарантують подальше життя пацієнта без використання м’яких контактних лінз чи окулярів. За допомогою рефракційної заміни кришталика можна позбутись такої патології ,як астигматизм,для цього використовується спеціальна торична інтраокулярна лінза.

Будь-яке оперативне втручання має ризики, але операції по заміні кришталика – це високотехнологічна хірургічна маніпуляція з мінімальною ймовірністю ускладнень (до 1% – пов’язані з супутніми захворюваннями чи травмами ока).

Тривалість операції 15 хв під місцевою анестезією, всі хірургічні маніпуляції проводять через мікророзріз (2,5 мм). Незважаючи на короткий перебіг оперативного втручання, така операція є складною для лікаря-офтальмохірурга, але беззаперечно результативною для пацієнта. Вже у день проведення операції пацієнт може повертатися до звичного способу життя. Реабілітація триває протягом одного місяця, слід використовувати краплі для очей, а також обмежити значні фізичні навантаження та екстримальні розваги.

Вікових обмежень щодо проведення операції по заміні кришталика – немає. В ЦМКЛ є випадок, коли успішно прооперували 93-річного пацієнта.

Довірте свій зір професіоналам! Для запису на консультацію/обстеження до лікаря-офтальмололога телефонуйте у контакт-центр консультативної поліклініки ЦМКЛ:

+380951031030

+380670999111

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...