Мед Атлант

“Палайте, нехай ваше світло буде видно іншим”, – поет і видавець Малкович зустрівся з франківськими студентами

Сьогодні 4 травня до Прикарпатського національного університету завітав відомий український поет, лауреат премії України імені Тараса Шевченка, директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович.

“Я радий сьогодні бути у Франківську, на своій батьківщині. Я себе відчуваю щасливим українцем. 25 років цьогоріч виповнюється видавництву “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”.  Ми підняли дитячу книжку на інший рівень, люди почали характеризувати її з естетикою. За цей час ми українізували багато дітей, крім того, вдосконалювали поліграфічну галузь” – розповідає Іван Малкович.

Поет також розповів на що витратив Шевченківську премію, яку йому присудили цьогоріч:

“Мама сказала, що треба дати на дитячий садок, школу, клуб і церкву. Я дав. А на інші гроші дітям загиблих героїв АТО я купив ноутбуки. Поки що 15, але гарних, таких потужних”.

В рамках візиту Івана Малковича до Івано-Франківська відбулась також зустріч поета зі студентами. Відеопривітання письменнику надіслала відома українська поетеса Ліна Костенко. На її думку, догадатися у 90-ті роки заснувати дитяче літературне видавництво –  це велика заслуга перед українським народом, адже «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» виховала не одне покоління дітей. Тому Ліна Костенко вважає, що Малкович поставив на сторожі дітей ангела.

Іван Малкович звернувся до студентів:

“Мене надихають люди, які горять ідеєю, мрією. Для прикладу, візьмемо Тараса Шевченка, в якому з дитинства було палання. Всі бачили світіння генія. Немає  ніяких перепон, якщо ви хочете досягти мети. Світ, попри те, що він є часто жорстоким  і несправедливим, вам в цьому допомагатиме. Адже завжди знайдуться люди, які бачитимуть ваше палання, це їх надихатиме”. 

Опісля студенти мали можливість послухати вірші Івана Малковича і задати поетові свої запитання.

Читайте також: Відомі франківці та освітяни провели екологічну акцію. ФОТО

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...