Мед Атлант

В Івано-Франківську вдруге відкрили фестиваль історичної літератури “Софія”. ФОТО

Сьогодні, 11 травня, в Івано-Франківську вдруге відкрили фестиваль історичної літератури “Софія”.

Фестиваль відбувається у рамках святкування Дня міста Івано-Франківська, передає МІСТО.

“З кожним роком фестиваль буде все кращим і кращим. Саме Івано-Франківськ надається для такого унікального фестивалю. Нам дуже важлива зустріч з класиками, людьми, які в непростий час пишуть історичну прозу”, – відзначив міський голова Руслан Марцінків.

До Франківська в рамках фестивалю завітали відомі письменники Володимир Лис та Надія Гуменюк. Володимир Лис – автор роману “Століття Якова”, за яким минулого року “1+1 Продакшн” зняли серіал.

Головну роль у серіалі зіграв франківський актор Роман Луцький.

“Для мене головне – людина, з її почуттями, борінням її серця, борінням з цим світом за її душу, це передача порохів людської душі. “Століття Якова” – це роман про людину на фоні 20 століття. Я хотів показати, як проходить історія, які зміни відбуваються, і як людина, незважаючи на все, залишається такою ж самою”, – розповів Володимир Лис.

Письменниця Надія Гуменюк розповіла, що вона стала прозаїком завдяки журналістиці.

“Всі книжки, які я пишу, вони про сучасну дитину, сучасні пригоди і з поєднанням трішки історії. А взагалі, якби не журналістика, я б прозаїком не стала. Саме журналістика дає мені теми для книжок”, – зауважила письменниця.

Читайте також: Це одна з найдорожчих і найвиплаканіших вистав, але воно того варте”, – франківців запрошують на прем’єру спектаклю “Вона – Земля”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...