Мед Атлант

В Івано-Франківську відзначили 156-у річницю з часу перепоховання Тараса Шевченка. ФОТО

22 травня 2017 року виповнюється 156 років з часу перепоховання у Каневі українського поета, художника, громадського та політичного діяча, великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка.

Цього дня у м.Івано-Франківську з ініціативи Івано-Франківського обласного об’єднання всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Т.Шевченка відбувся похід громадськості за маршрутом: вул.Грушевського,18 – Вічевий майдан – Міський парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка. Пише МІСТО за інформацією офіційного сайту Івано-Франківська.

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулось віче, під час якого всечесні отці відслужили панахиду за національним генієм України. По завершенні панахиди відбулось покладання квітів до пам’ятника та погруддя поетові.

Участь у заходах з нагоди відзначення річниці повернення праху Т.Шевченка до України взяв заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький. У своєму виступі Левицький зазначив, що Івано-Франківськ є містом, де слава великого Кобзаря є невмирущою, висловивши сподівання також, що спадщина Тараса Шевченка буде втілюватися у діях, справах та поступі майбутніх поколінь.

Читайте також: У Франківську під відкритим небом зіграли культову виставу “Пригоди Бравого вояки Швейка”. ФОТОЗВІТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...