Мед Атлант

МВФ та Світовий банк підтримали пенсійну реформу в Україні

Міжнародний Валютний Фонд та Світовий банк підтримали урядовий законопроект щодо реформування пенсійної системи, повідомили у Кабміні, пише МІСТО з посиланням на сайт “ВВС Україна”.

“Наразі буде важливо отримати парламентську підтримку цьому законопроекту, зберігши в ньому всі засадничі елементи реформи, щодо яких ми досягли порозуміння”, – ідеться у листі голови місії МВФ до України Рона ван Родена.

“Я рада відзначити, що останній варіант проекту закону, підготовлений урядом, відображає наші попередні зауваження”, – зазначено у повідомленні директорки Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен.

“Крапку в переговорному процесі поставив прем’єр-міністр України, який безпосередньо брав участь у переговорах з головою місії МВФ Роном Ван Роденом”, – зазначили у Кабміні.

Там додали, що законопроект розробило міністерство соціальної політики за дорученням Володимира Гройсмана, і що він “базується на кращому світовому досвіді”.

Серед іншого, реформа передбачає підвищення частини пенсій, скасування оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів, а також запровадження гнучкого коридору пенсійного віку.

Зараз, за словами прем’єра, у Пенсійному фонді утворився дефіцит обсягом 140 мільярдів гривень.

Попередню пенсійну реформу у 2011 році ухвалив уряду Миколи Азарова, якого українська прокуратура звинувачує у розкраданні великих сум грошей.

Тоді, зокрема, підвищили пенсійний вік для жінок і для чоловіків-держслужбовців, а також страховий стаж.

Окремі положення того загону пізніше визнали неконституційними.

Читайте також: Чотири франківські виші увійшли в рейтинг “ТОП-200 Україна”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...