Мед Атлант

Рівень злочинності на Прикарпатті — один з найнижчих у державі

Завдяки скоординованим заходам правоохоронних органів покращено криміногенну ситуацію в регіону. Рівень злочинності продовжує залишатись одним із найнижчих у державі, а кількість облікованих правопорушень зменшилась на 12%.

Про це на оперативній нараді зазначив прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк.

«На третину менше вчинено особливо тяжких кримінальних правопорушень, значно скоротилося число злочинів проти життя та здоров’я особи», — підкреслив Олександр Стратюк.

Прокурор області також відзначив позитивну роботу правоохоронних органів при розкритті правопорушень.

«Підвищився рівень розкриття злочинів, а кожне п’яте кримінальне правопорушення вже скеровано до суду. Правоохоронними органами області знешкоджено 5 організованих злочинних груп, про підозру повідомлено 13 особам. У порівнянні з минулим роком, майже вдвічі більше складено обвинувальних актів про корупційні правопорушення та злочини у бюджетній і земельній сферах», — наголосив керівник регіональної прокуратури.

Так, завершено розслідування та скеровано до суду 35 обвинувальних актів про корупційні правопорушення (проти 19 в минулому році) та 63 (проти 38) – у лісовій сфері. Розслідувано низку актуальних проваджень у бюджетній сфері – 26 (проти 13) кримінальних проваджень, а також 14 ( проти 8) – у сфері земельних відносин.

Слідчими прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти у 15 кримінальних провадженнях. Прокурори взяли участь у судовому розгляді 1332 кримінальних проваджень, з ухваленням обвинувальних вироків судами наразі розглянуто 835 кримінальних проваджень, повідомляють у прес-службі Прокуратури в Івано-Франківській області.

Водночас на нараді Олександр Стратюк зосередив увагу колективу на необхідності негайного вирішення проблемних питань та активізації роботи, відзначивши при цьому, що результати на окремих напрямках є недостатніми, а в деяких відділах прокуратур взагалі немає пріоритетних напрацювань.

Відтак керівникам цих відділів прокуратур було вказано на конкретні недоліки та прорахунки. Перш за все, прокурор області звернув їх увагу на викриття корупційних правопорушень у бюджетній сфері та злочинів у сфері земельних відносин і охорони навколишнього середовища.

Читайте також: Четверо людей вночі обікрали франківця: окрім грошей ще зняли з потерпілого сорочку. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...