Мед Атлант

У Росії адміністратора груп “Синій кит” засудили до трьох років колонії-поселення

Суд визнав 22-річного Будейкіна винним у двох випадках доведення до самогубства.

Тобольский районний суд виніс вирок відомому адміністратору “груп смерті” в соціальних мережах Філіпу Будейкіну, відомому як Філіп Лис. Про це повідомляє тюменський портал 72.ru, передає ТСН.

Перший випадок стосувався 16-річної дівчини з Астрахані – її вдалося врятувати завдяки втручанню співробітників ФСБ.

Другий випадок стосувався 17-річної жительки селища в Тобольському районі РФ. Будейкін наказав їй зняти на відео розправу над твариною, а коли дівчина відмовилася це зробити, він запропонував їй покінчити з собою. Дівчині вдалося вижити завдяки оперативному дзвінку мами в швидку допомогу.

Розслідування кримінальної справи тривало рік. Суд засудив Будейкіна до трьох років і чотирьох місяців колонії-поселення.

Нагадаємо, що “групи смерті” – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні “завдання” – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою “гри” є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про “групи смерті” на кшталт спільнот Синий кит, Тихий дом, Разбуди меня в 4:20 заговорили ще у травні минулого року в Росії.

Тоді російське видання Новая Газета опублікувало масштабне розслідування, де був описаний принцип дій таких спільнот. Зазвичай вони об’єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний невипадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег.

Читайте також: За крок до трагедії. В Бурштині діти бавляться поруч виритого будівельного котловану. ВІДЕО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...