Мед Атлант

Спеціалісти перевірили якість води в централізованих водопроводах

Всього за перше півріччя 2017 року фахівці ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» провели дослідження 1 066 проб води з централізованих водопроводів за мікробіологічними показниками, з них 875 — з комунальних водопроводів, 107 — з відомчих і 84 — з сільських.

Найвище бактеріальне забруднення води виявлено на комунальних водопроводах ККП смт.Гвіздець, Долинського ВУВКГ, ККП смт.Отинія, КП «Екопобутсервіс» смт.Войнилів. Спеціалісти зафіксували значне забруднення також на водопроводі виробничого структурного підрозділу Івано-Франківської дистанції водопостачання в с. Коршів Коломийського району та сільських водопроводах с. Добринів Рогатинського району с. Турка Коломийського району.

На визначення паразитологічних показників за 6 місяців досліджено 116 проб води, позитивних знахідок не виявлено.

За санітарно-хімічними показниками за 6 місяців досліджено 875 проб води централізованих водопроводів.  За результатами проведених досліджень виявлено 53 проби води, що не відповідали вимогам ДСанПіН.

В обласному лабораторному центру МОЗ України також повідомляють, що з підвищенням допустимих норм по загальній жорсткості подавали воду комунальні водопроводи КП «Житловик» м. Бурштин, ДП «Рогатинводоканал», сільські водопроводи сіл Маріампіль, Задністрянське.

Додамо, що станом на липень 2017 року в області функціонує 39 централізованих водопроводів, з них 24 — комунальних, 5 — відомчих та 10 — сільських.

Читайте також: Вода з Бистриць придатна для споживання. Свіжі дані лабораторії облводресурсів

У Чернієві прорвало водогін. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...