Мед Атлант

Лікарі пояснили, чому “не надали допомогу дитині” за вимогою батьків

Вчора, 25 липня на лінію “102” прийшла скарга від громадянина, який повідомив, що лікарі обласної дитячої клінічної лікарні відмовляються надати допомогу його дворічному сину, якому попало зерно у вухо.

У прес-службі Патрульної поліції зазначили, що черговий лікар-терапевт відмовився оглянути дитину, бо не є лором. У свою чергу, коли поліцейські вже на місці у лікарні зателефонували до лікаря, медик через 10 хвилин прибув та допоміг дитині.

Однак, у коментарі журналістам МІСТА заступник головного лікаря з хірургічних питань Тарас Мельник зазначив, що насправді лікар не відмовлявся виїжджати на виклик.

«Було звернення, що дитині потрапило зерно у вухо. Цю зернинку можна витягнути на другий, третій день і ніяких загроз для життя немає. І навіть краще витягнути його пізніше. Черговий лікар зателефонував лору, і той відповів, що краще витягнути зерно на другий день. Звичайно, якби лікар приймального покою краще пояснив батькам, що призначить каплі, набряк зникне і завтра за дві секунди зернятно витягнеться, батьки б спокійно пішли», — пояснює медик.

За словами медика, у вусі дитини не було ніякого нариву, про який писали патрульні і загроз для життя не було.

«Дійсно небезпека для життя та здоров’я є тоді, коли щось потрапляє у верхні дихальні шляхи, тоді потрібна негайна допомога» — додає медик.

Читайте також: Два головних медики обласної дитячої лікарні розповіли про катастрофічний стан справ у медзакладі і судову тяганину з керівництвом Департаменту охорони здоров’я

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...