Мед Атлант

Завтра франківцям розкажуть як протистояти “тихому вбивці”

Завтра, 28 липня, до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами на Вічевому майдані проведуть просвітницьку акцію.

Захід проходитиме з 11:00 до 13:00. Одночасно аналогічні акції будуть проводитися в усіх обласних центрах України.

Всі бажаючі зможуть абсолютно безкоштовно: отримати фахову консультацію лікарів щодо профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів; поспілкуватись з людьми, які на даний час завершили лікування чи ще чекають на нього; взяти участь у вікторині та отримати за це призи; отримати інформаційні матеріали з питань профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів.

Проведуть захід за підтримки МБФ “Альянс громадського здоров’я”, БФРЦН “Захід шанс” спільно з Івано-Франківським Мцсссдм та Антинаркотичною Асоціацією.

Запрошені також керівник Департаменту охорони здоров’я, провідні лікарі-інфекціоністи, люди, які отримали лікування та ті, хто ще досі чекають свого шансу на здорове життя, аби дати відповіді на найболючіші запитання:

• Чому ліки проти гепатиту С не включені у перелік державних закупівель на 2017 рік? • Перспективи лікування вірусного гепатиту після завершення у 2016 році державної програми? • Чи справді ризик інфікуватись є у кожного і як подолати зростаючу епідемію?

У світі понад 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...