Мед Атлант

На Прикарпатті поліцейські проводять профілактичну “операцію” для виявлення нелегалів

Сьогодні відбулася зустріч прикарпатських правоохоронців з керівниками Чернівецького прикордонного загону та обласного управління Державної міграційної служби.

Учасники наради обговорили питання про організацію взаємодії під час проведення загальнодержавних профілактичних заходів під умовою назвою «Мігрант».

Як зазначив керівник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов, аналіз криміногенної ситуації в державі та, зокрема, в області показує, що етнічна злочинність є одним з чинників, які впливають на її загострення.

«Упродовж цього року органи та підрозділи ГУНП в області оголосили про підозру 27 іноземним громадянам у вчиненні кримінальних правопорушень таких як бандитизм, навмисне вбивство, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, торгівля людьми, грабежі, крадіжки, розбої. У зв’язку із наведеним у період з 20 липня по 31 серпня на території держави організовано проведення загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», тож до проведення профілактичних заходів залучають поліцейських всіх підрозділів, а також працівників підрозділу УДМС, Управління патрульної поліції в м. Івано-Франківськ та територіальних підрозділів Чернівецького прикордонного загону», — зазначив Віктор Шкутов.

Наразі, спільно з підрозділами Державної міграційної служби проводяться цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території Прикарпаття. У свою чергу, прикордонні відділення Чернівецької прикордонної загону вживають заходи із недопущення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним перетином державного кордону, інформує СК ГУНП в Івано-Франківській області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...