Мед Атлант

Талановитий прикарпатець, який працює в Лондоні, запрошує розвивати креативний простір на Прикарпатті

Ідейники «Creative Rural Hub» запрошують творчих українців доєднатися до створення креативного простору на теренах Коломийщини.

У селищі Верхній Вербіж Івано-Франківської області, що за 5 км від Коломиї, лондонський дизайнер Михайло Обрізків планує створити простір для художників, архітекторів, майстрів та інших творчих діячів.

Волонтери отримають можливість навчитися будівельним та реставраційним навичкам, взяти участь в майстер-класах народних промислів, ходити в гори та відвідувати музеї.

Розпочнуть 15 серпня. Охочі можуть доєднатися до творчого табору на один, два чи три тижні. Загалом творитимуть тут до 5 вересня.

Кількість учасників: 30 осіб

Ключові теми: реставрація, реконструкція, будівництво, мистецтво, дизайн, пермакультура, сталий розвиток, соціальне підприємництво.

Вік: 18+

Робочі мови: українська, англійська

Умови проживання: у наметах в саду.

Волонтери беруть участь у спільному приготуванні їжі.
Волонтерський внесок на організацію харчування і трансферу – 700 грн/ тиждень з людини.

Деталі та аплікаційна заявка на сайті: http://www.creativeruralhub.org/ua/

Михайло Обрізків народився та виріс у селі Великий Ключів поблизу Коломиї, але вже понад 10 років живе та успішно працює дизайнером у Лондоні. Захопився дизайном ще під час навчання на інженера-програміста в Києві. Працював у кількох найбільших на той час рекламних агентствах України. Згодом переїхав до Англії. Три роки тому відкрив там власну школу дизайну, нині ґрунтовно цікавиться архітектурою, – пише “Репортер”.

Проект, який він планує запустити в Україні, Михайло називає дизайнуванням нового виду простору. Стару хату свого прадіда у селі Великий Вербіж дизайнер перетворить у «Creative Rural Hub».

Під час толоки учасники відреставрують старий будинок. Під час відновлення хати учасників-іноземців ознайомлять з місцевими традиціями. По-друге, збудують геодезичний купол. Споруду обрали як новий і незвичний для України спосіб будівництва. Тут експериментуватимуть з еко-дружніми технологіями, наприклад, з пасивним опаленням чи охолодженням.

Після толоки хаб запрацює як креативна резиденція, яка прийматиме людей з усього світу для роботи над різними проектами. Крім того, у просторі читатимуть креативні навчальні курси.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...