Мед Атлант

Підозрюваному в замаху на підприємця Ігоря Гербіна загрожує довічне ув’язнення

Сьогодні, 1 серпня, в Івано-Франківську під час брифінгу, поліцейські розповіли подробиці стрілянини, яка трапилась вчора, 31 липня, у центрі міста.

Нагадаємо, стріляли у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Підозрюваний у стрільбі — Михайло Дерещук.
Начальник ГУ НП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов розповів, що підозрюваний приїхав на автомобілі з іноземною реєстрацією, випустив шість гільз з 9-мм пістолета Макарова зі стертими номерами в підприємця і після цього втік з місця події. Через шість годин після злочину зловмисника затримали. Він пересувався на таксі у супроводі ще однієї людини. Зі слів підозрюваного, він хотів відвідати могилу батька. Під час затримання опору не було.
Підозрюваному у стрілянині 31 рік, він неодружений, тричі притягувався до кримінальної відповідальності: двічі — за хуліганство, один — за наркотичні засоби. Зловмисник вину свою визнає, але каже, що вбивати Ігоря Гербіна не хотів, а тільки налякати. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись.
Зловмиснику інкримінують замах на вбивство з хуліганських мотивів. За це йому загрожує довічне ув’язнення. Наразі поліція встановлює, звідки у підозрюваного пістолет Макарова. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2. ст. 115 ККУ. Триває слідство. Підозрюваний очікує обрання запобіжного заходу.

У тілі потерпілого Гербіна було чотири кулі. Він отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення грудної клітки зліва та лівого плеча. Його терміново прооперували. Наразі стан важкий, однак без загрози для життя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...