Мед Атлант

Франківцям не встигають друкувати закордонні паспорти

Про це зазначають у Державній міграційній службі..

Зважаючи на два серйозні фактори — сезонне зростання попиту та ажіотаж, пов’язаний із запровадженням безвізового режиму України з ЄС, кількість бажаючих закордонний паспорт почала стрімко зростати. І в цьому є технічна причина, — пояснюють у міграційній службі.

Згідно стандартів, терміновий паспорт раніше можна було виготовити за 7 робочих днів. У звичайному порядку на виготовлення паспорту потрібно було 20 робочих днів. З початку липня почався серйозних ажіотаж щодо виготовлення паспортів і потужності «Поліграф Україна» перестали справлятися з великим потоком оформлюваних документів. Відтак, почалися затримки з друком, — зазначив речник Державної міграційної служби в області Василь Гультайчук.

Поліграфічний комбінат «Україна» — єдине в Україні підприємство, яке здійснює виготовлення таких цінних паперів, як паспорти — внутрішні та закордонні. В липні тут збільшили виробничі потужності на 35%.

Проблема з затримкою паспортів не лише на Івано-Франківщині, а по всій Україні

Сьогодні, 10 серпня, свої паспорти отримали люди, які подавали ще 21 червня у звичайному порядку, і ті, хто подавав 18 липня на терміновий паспорт. Тому, у міграційній службі кожного дня повідомляють людям про затримку виготовлення паспорту та рекомендують не бронювати квитки та житло до отримання документів.

Якщо ми щороку в Івано-Франківській області виготовляли близько 100 тисяч закордонних паспортів, цього року ми очікуємо  понад 130 тисяч

Також подейкують, що українці через затримку виготовлення паспорта почати писати позов в суд на місцеву міграційну службу. Проте, станом на сьогодні, жодної заяви від іванофранківців в суд не надходили.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...